U trendu

Murtaz će možda upoznati svog idola Mesija

Avganistanski fudbalski savez (AFF) saopštio je danas da je u kontaktu s argentinskim fudbalerom Lionelom Mesijem u nameri da organizuje susret Mesija s malim Murtazom, njegovim petogodišnjim obožavaocem koji je postao popularan na društvenim mrežama.

„Imali smo preliminarne kontakte sa zvezdom Barselone, ali još ne znamo kada će biti susret Mesija i njegovog obožavaoca“, izjavio je Frans presu neimenovani portparol AFF-a.

Petogodišnji Murtaza iz zabačenog dela Avganistana gde su i talibanski pobunjenici, veliki je obožavalac Lionela Mesija i samu fudbalsku zvezdu je dirnuo kada mu je brat od plastičnih kesa napravio dres poznatog argentinskog fudbalera.

AFF planira da Murtazu i njegovog oca pošalje u Španiju ili da Mesija dovede u Avganistan. Odlazak Mesija u Avganistan je manje verovatan zbog sukoba u u toj zemlji.

Španska ambasada u Kabulu spremna da je da pomogne Murtazi i njegovom ocu da putuju u Barselonu i dobiju vizu.

Mali Murtaza Ahamdi, sada stalno u dresu svog idola, postao je popularan na društvenim mrežama od kada je njegov stariji brat, 15-godišnji Homajun, stavio njegove fotografije na Fejsbuk.

Murtaza živi u jednom zabačenom selu izmedju Kabula i Kandahara.

Priča o Murtazi je dirnula i korisnike Tvitera, odnosno odrasle obožavaoce fudbalera koji su preuzeli slike malog dečaka u dresu od plastičnih kesa.

Mesijev otac, Horhe, izjavio je Frans presu da zna da je najveći obožavalac njegovog sina u Avganistanu dodajući da sam Mesi želi nešto da učini tom dečaku, ali je to za sada komplikovano zbog nestabilne situacije u toj zemlji.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar