U trendu

Muslin: Želimo da se iskupimo za loše rezultate

Selektor fudbalske reprezentacije Srbije Slavoljub Muslin rekao je danas da ekipa želi da se iskupi za loše rezultate iz prethodnog perioda i da spremna dočekuje utakmicu protiv Irske, na početku kvalifikacija za Svetsko prvenstvo u Rusiji 2018. godine.

„Dobro smo radili prethodnih dana , svi igrači su spremni. Na treninzima sam video ogromnu posvećenost, koncentraciju i želju da se pripreme i očekujem da se sve to vidi na terenu. Svi žele da se iskupe za ranije rezultate, a početak je veoma važan. Igrači su vredno radili, veoma su motivisani, svesni težine zadatka i velikih očekivanja. U svaki meč ulazimo sa željom da pobedimo, jedva čekam da meč počne“, rekao je Muslin na konferenciji za novinare.

Fudbaleri Srbije igraju u ponedeljak od 20.45 na stadionu „Rajko Mitić“ u Beogradu protiv Irske, u prvom kolu kvalifikacija za Svetsko prvenstvo 2018. godine.

Selektor je rekao da je prezadovoljan radom igrača.

„Kod mene nikad nije bilo euforije, samo je postojala želja da uradim dobar posao i pripremim tim sa kojim želim da pobedjujem. Prezadovoljan sam ponašanjem, odnosom i radom igrača i spremno ulazimo u meč“, naveo je on.

Sa ekipom su trenirali Aleksandar Kolarov i Nemanja Matić koji zbog suspenzija nemaju pravo da igraju protiv Irske.

„Raduje me da su sa nama bili i momci koji zbog kartona ne mogu da igraju. To takodje govori o jedinstvu koje vlada i atmosferi u kojoj dočekujemo start kvalifikacija. Irce smo dobro upoznali i sada je na nama da budemo pravi na terenu“, rekao je Muslin.

Kapiten Srbije Branislav Ivanović rekao je da je važno da ekipa dobro počne kvalifikacije i da će učiniti sve da se plasira na Mundijal u Rusiji.

„Za mene je ovo do sada najteža grupa u kvalifikacijama, ali mi živimo za uspeh. Znamo koliko je dug i težak put pred nama, a veoma je važno da dobro startujemo i ne nepravimo greške koje su nam se dešavale u prošlim kvalifikacijama. Dugo nas nema u završnici velikih prvenstava, teško je gledati sa strane i biti svestan da nemaš mogućnosti da se pokažeš na velikom takmičenju, na koje se nismo plasirali i zbog nekih stvari koje su se dogadjale u prošlosti a nisu zavisle od nas. Na nama je uvek najveća odgovornost i zaista ćemo učiniti sve da zaslužimo plasman“, rekao je Ivanović.

Fudbaler Čelsija dodao je da je Irska najteži protivnik u grupi, a kao najopasnijeg igrača izdvojio je Šeja Longa.

„Irska je veoma zahtevan protivnik i mnogo toga zavisiće od nas. Irci imaju kontinuitet, dobro poznajem njihov stil igre. Uvek daju maksimum, sve nedostatke znaju da nadoknade velikom borbenošću. Long je veoma neugodan, jedan od onih koje nije lako čuvati. Zaslužuju veliko poštovanje i čeka nas veoma težak zadatak“, rekao je Ivanović.

On je dodao i da podrška publike zavisi od rezultata i da će ekipa učiniti sve da je zasluži i vrati veru u reprezentaciju.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.