U trendu

Mutko: Trebalo bi rasformirati IAAF

Ministar sporta Rusije Vitalij Mutko rekao je danas da je Medjunarodna atletska federacija (IAAF) nepravedno prebacila krivicu za doping skandal na Atletski savez Rusije i da bi je trebalo rasformirati.

Medjunarodni olimpijski komitet (MOK) juče je podržao odluku IAAF da se ruskim atletičarima produži suspenzija zbog sistemskog dopinga, pa će oni propustiti Olimpijske igre u Rio de Žaneiru, od 5. do 21. avgusta.

„IAAF se prebacivanjem odgovornosti na celokupan Atletski savez Rusije, oslobodila odgovornosti. Trebalo bi rasformirati IAAF“, rekao je Mutko za ruske medije.

Predsednik IAAF Sebastijan Kou rekao je da Rusija postigla izvestan napredak u borbi protiv upotrebe zabranjenih supstanci, ali da to „nije dovoljno“ da se atletičarima ukine suspenzija.

IAAF je prošlog novembra suspendovala ruske atletičare posle izveštaja komisije Svetske anti doping agencije (WADA) o sistemskom dopingu koji je finansirala i podržavala država. IAAF je tada saopštila da će ukinuti suspenziju Rusiji ako njen Atletski savez sprovede temeljne reforme.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.