U trendu

Nadal ispao u prvom kolu

Drugi nosilac Otvorenog prvenstva Australije u tenisu, Endi Marej plasirao se danas u drugo kolo tog turnira, pošto je u Melburnu u tri seta pobedio Aleksandra Zvereva, 6:1, 6:2, 6:3.

Marej nije imao problema protiv 83. igrača sveta. Njegov sledeći protivnik biće domaći igrač Sem Grot, koji je u četiri seta pobedio Andreasa Manarina.

Peti nosilac Rafael Nadal eliminisan je već u prvom kolu, posle dramatičnog meča od četiri sata i 45 minuta u kome je poražen od zemljaka iz Španije Fernanda Verdaska, 7:6 (8:6), 4:6, 3:6, 7:6 (7:4), 6:2.

Nadalu je ovo prvi put da ispada u prvom kolu Australijan opena. Prvi set zemljaka prošao je bez ijednog brejka, da bi u taj-brejku 45. teniser sveta bio pribraniji i dobio je taj period igre sa 8:6.

Nadal je posle toga zaigrao bolje i napravio je dva brejka u drugom setu za 6:4, da bi u trećem setu zaigrao još bolje i sa dva brejka došao do 6:3.

Verdasko se, medjutim, nije predavao i već na početku četvrtog seta je napravio brejk, da bi došao do vodjstva od 5:3 u gemovima. Nadal je odbranio svoj servis, a onda napravio brejk, tako da je na kraju set otišao u taj-brejk, u kome je Verdasko ponovo bio bolji i dobio sa 7:4.

Nadal je u petom setu odmah napravio brejk, a onda odbranio svoj servis za 2:0. Verdasko je, medjutim, posle toga osvojio gem na svoj servis, a onda napravio tri uzastopna brejka, u kojima je bio sigurniji i odlučniji, tako da je dobio peti set sa 6:2.

Verdasko će u drugom kolu igrati protiv Izraelca Dudija Sele, 87. tenisera sveta.

Kanadjanin Miloš Raonić, 13. nosilac turnira, impresivno je počeo Australijan open, pošto je pobedio Francuza Lukasa Puija u tri seta, 6:1, 6:4, 6:4, čime je nastavio pobedničku seriju u 2016. godini. On je pre Melburna osvojio Brizbejn, a danas je pokazao da je zdrav, za razliku od prošle sezone, koja mu je bila opterećena povredama.

On je danas zabeležio as servisom od 228 kilometara na sat.

Žeremi Šardi je posle četiri sata i 43 minuta dobio okršaj sa Ernestsom Gulbisom, 7:5, 2:6, 6:7, 6:3, 13:11.

Italijan Fabio Fonjini, 20. nosilac turnira ispao je danas u prvom kolu posle poraza od Žila Milera iz Luksemburga nakon četiri taj-brejka, 7:6, 7:6, 6:7, 7:6. Italijan je često burno reagovao tokom meča, svadjao se sa sudijom, a u trećem setu mu je oduzet poen zbog ponašanja.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar