U trendu

Nadal: Nisam zadovoljan, čestitam Verdasku, bio je bolji

Španski teniser Rafael Nadal eliminisan je danas sa Otvorenog prvenstva Australije u prvom kolu, iako je na početku petog seta protiv Fernanda Verdaska imao brejk, ali je kazao da nije zadovoljan svojim nastupom.

„Meč traje pet setova, ne igra se samo poslednji. On je igrao fantastično u poslednjem setu. Ako se odluka svede na jedan set, onda je protivnik spreman da svaku loptu udara najbolje što može, a onda ste u nevolji. Odlično je udarao, sa punom snagom i moram da mu čestitam“, rekao je Nadal novinarima u Melburnu posle meča.
Nadal je bio peti nosilac, a izgubio je od Verdaska 7:6, 4:6, 3:6, 7:6, 6:2.

„Nisam zadovoljan kako sam igrao u prvom setu. U četvrtom nisam bio baš loš, ali je on igrao bolje i u tom duelu. Imao sam svoje šanse u četvrtom, ali je on igrao bolje, to je to. Igrao je bolje. Igrao je agresivnije, više je rizikovao i pobedio je…Mogu samo da mu čestitam jer je zaslužio čestitke. Želim mu sve najbolje do kraja turnira“, rekao je Nadal.

On je kazao da mu je ovaj poraz teško pao jer nije bio fizički nespreman kao prošle godine, kada je eliminisan u četvrtfinalu.

„Ove godine je potpuno drugačija priča. Sjajno sam igrao i trenirao i baš mnogo sam radio. Znate, teško je kada toliko radite i dodjete na tako važan dogadjaj i rano odete. Teško je, ali, sa druge strane, znam da sam uradio sve što sam mogao da budem spreman za turnir. Nije mi bio dan. Idemo dalje. To se jedino može“, rekao je Nadal.

„Ne, nema šta više da se radi osim da se i dalje vredno trenira, da se stalno trenira, isto kao što sam radio prethodnih četiri-pet meseci“, dodao je španski teniser.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.