U trendu

Nadal se povukao sa Rolan Garosa

Na vanrednoj konferenciji za novinare, španski teniser Rafael Nadal objavio je da se povlači sa turnira Roland Garosa zbog povrede zgloba.

Nadal je u petak sazvao vanrednu konferenciju za medije na kojoj je potvrdio povlačenje zbog povrede koja ga muči duži vremenski period.

„Već nekoiko nedelja imam problem sa zglobom šake i zato ne mogu da igram“, rekao je Nadal.

Malo je poznato da je Nadal već nekoliko nedelja nosio bandaž ispod znojnice na levoj ruci.

„Juče sam dobio injekciju protiv bolova i tako sam igrao. Znam da ne mogu da završim turnir. To je deo života i nadam se da ću se mnogo puta vraćati na Rolan Garos u godinama koje predstoje“, dodao je Rafa.

On je bio postavljen za četvrtog nosioca posle odustajanja Rodžera Federera, u prva dva kola imao je lak posao protiv Sema Grota i Fakunda Banjisa, ali do susreta sa sunarodnikom Marselom Granoljers-Pujolom ipak neće doći.

„Ovo je jedna od najtežih konferencija u mojoj karijeri, to je sigurno. Znam da će zglob morati da bude imobilisan jer je postojala šansa da doživim prelom ako nastavim da igram. Ipak, imam motiva i energije da se vratim i igram na Rolan Garosu narednih godina“, zaključio je devetostruki šampion drugog Gren slema sezone, prenose mediji.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar