U trendu

Nadal: Zadovoljan sam osvajanjem titule u Monte Karlu

Španski teniser Rafael Nadal rekao je danas da je zadovoljan osvajanjem mastersa u Monte Karlu i da se raduje turnirima u Barseloni i Madridu jer će igrati pred svojom publikom.

Nadal je u nedelju u svom 100. finalu pobedio u tri seta Francuza Gaela Monfisa i osvojio devetu titulu na mastersu u Monte Karlu, a ove nedelje će učestvovati na turniru u Barseloni, gde će pokušati da osvoji deveti trofej.

Osvajač 14 grend slem titula je slobodan u prvom kolu turnira u Barseloni a u drugom kolu igraće protiv pobednika duela Marsela Granoljersa i Danijela Munjosa de la Nave.

Nadal je u Monte Karlu osvojio 28. masters titulu u karijeri i izjednačio se sa Novakom Djokovićem.

„Zaista sam srećan što sam osvojio jedan od najvažnijih turnira u sezoni. Ne želim da pričam o tome šta mi nedostaje u igri u ovom trenutku. Moram da budem zadovoljan postignutim“, rekao je Nadal.

Turniri na šljaci su priprema za drugi grend slem turnir u sezoni, Rolan Garos, koji je Nadal osvajao devet puta. On je prošle godine izgubio od Djokovića u četvrtfinalu.

„Ovaj deo sezone, turniri u Monte Karlu, Barseloni, Madridu i Rimu, a zatim i Rolan Garos je najemotivniji deo godine za mene. Sada ću igrati kod kuće u Barseloni, a naredne nedelje i u Madridu. Uvek sam uživao da igrajući pred španskom publikom i veoma sam uzbudjen“, dodao je peti teniser sveta Nadal.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.