U trendu

Nakon 17 godina: Crvena Zvezda šampion Srbije

Košarkaši Crvene zvezde osvojili su titulu prvaka Srbije, pošto su večeras u Pioniru, u trećoj utakmici finalne serije plej-ofa, pobedili Partizan sa 58:54 (18:17, 10:20, 18:7, 12:10).

Zvezda je šampion držve postala posle 17 godina, a ujedno je i prekinula niz Partizana od 13 uzastopnih titula.

Crveno-beli su na najbolji način krunisali sezonu u kojoj su osvoji triplu krunu. Izabranici Dejana Radonjića prethodno su osvojili Kup Srbije i trofej u ABA ligi, čime su izborili učešćce u Evroligi naredne sezone.

Partizan se bolje snašao na početku meča i delovalo je da ima snage da napravi brejk i unese neizvesnost u seriju.

Crno-beli su u nekoliko navrata imali dvocifrenu prednost, ali nisu uspeli da izdrže pritisak u drugom poluvremenu, koju je domaćin dobio sa – 30:17.

Serijom 11:0 Zvezda je uhvatila priključak i delovalo je da će lako uspeti da dođe do pobede, jer je tri minuta pre kraja imala osam poena prednost (56:48).

Tim iz Humske se borio, prišao na 56:53, ali nije imao snage za preokret, posebno posle promašaja Dragana Milosavljevića sa linije slobodnih bacanja.

Najefikasniji u pobedničkom timu sa po 13 poena bili su Luka Mitrović i Branko Lazić, dok je nezaustavljiv u Partizanu bio centar Nikola Milutinov.

„Šta reći, ne samo na ovu seriju, nego na celu ovu sezonu? Toliko sam srećan i ponosan na ove momke. Napravili smo uspeh koji Zvezda ne pamti u poslednje vreme“, rekao je za RTS kapiten Luka Mitrović, neposredno po završetku odlučujućeg meča.

 

 

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.