U trendu

Nastavlja se Super liga, Zvezda u Nišu

Utakmice fudbalskog prvenstva Srbije nastaviće se posle reprezentativne pauze, a lider Super lige Crvena zvezda gostovaće Radničkom u Nišu.

Zvezda je do sada pokazala najviše i ubedljivo je prva na tabeli sa 41 bodom, 16 više od drugoplasiranog Borca, a 19 od narednog rivala, koji je četvrti na tabeli.

Ipak, crveno-belima neće biti nimalo lako, s obzirom na to da je jedna od dve utakmice koju ove sezone nisu dobili bila upravo protiv Radničkog, kada je u Beogradu bilo 1:1.

Zvezda je, takođe, samo jednom pobedila Radnički u Nišu u prethodna četiri gostovanja, i to pre više od tri godine. Duel na stadionu Čair igraće se u nedelju od 17.00, a prethodno su na programu ostale utakmice 18. kola, tri u petak i četiri u subotu.

Aktuelni šampion Partizan pokušaće da prekine seriju loših igara i rezultata u domaćem prvenstvu, a šansu će imati u subotu od 15.00, kada će dočekati Novi Pazar.

Partizan je tek peti na tabeli sa 21 bodom manje od „večitog“ rivala i imaće težak zadatak protiv Pazara, koji zauzima 11. mesto na tabeli sa 20 bodova.

Crno-beli nemaju pobedu u tri utakmice, ali je naredni protivnik u još lošijoj formi, pošto je vezao pet mečeva bez trijumfa u prvenstvu.

Pauzu u prvenstvu obeležila je smena trenera, pošto su bile promene u čak tri kluba: Borcu, Vojvodini i OFK Beogradu.

Nenad Lalatović je napustio klupu Borca, najvećeg iznenađenja dosadašnjeg toka Super lige, i na tom mestu ga je zamenio Milorad Kosanović koji će pokušati da nastavi sa dobrim rezultatima čačanskog kluba i pored velikih finansijskih problema.

Borac će u 18. kolu gostovati Čukaričkom u petak od 17.00. Lalatović je u međuvremenu preuzeo posrnulu Vojvodinu, u kojoj će debitovati u subotu od 13.00, na gostovanju Javoru u Ivanjici, gde će imati težak zadatak da prekine seriju loših rezultata novosadskog kluba.

Vojvodina je deveta sa 22 boda, dok je Javor na šestom mestu sa 26.

Pored utakmice Čukarički – Borac, u petak od 17.00 igraće se još dva susreta. Metalac će u Gornjem Milanovcu dočekati Jagodinu, dok će Mladost u Lučanima igrati protiv subotičkog Spartaka.

Novog trenera ima i OFK Beograd koji je angažovao Miodraga Radanovića. Ekipa sa Karaburme će u subotu u 13.00 gostovati Voždovcu.

Radnik iz Surdulice koji je vezao tri pobede, pokušaće u subotu u 13.00 na svom terenu protiv Rada da nastavi sa dobrim rezultatima.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.