U trendu

Nataša Kovačević ponovo u Zvezdi i na parketu

Srpska košarkašica Nataša Kovačević objavila je da se vraća na teren, tačno dve godine i dva meseca nakon saobraćajne nesreće u Mađarskoj.

Ona je odlučila da nastavi karijeru u dresu svog nekadašnjeg kluba Crvene zvezde, gde je igrala 2013. godine pre nego što je prešla u mađarski Đer.

Dvadesetjednogodišnja Kovačevićeva je 7. septembra iste godine doživela saobraćajnu nesreću u Mađarskoj, posle koje su mnogi smatrali da je jedna velika košarkaška karijera u usponu naglo prekinuta.

„Nataša je svojim primerom pokazala da granice ne postoje i da je, kada želiš, sve moguće. Postala je inspiracija mnogima, i kroz rad svoje fondacije koju je osnovala uz pomoć svog kluba ŽKK Crvena zvezda, ali i kroz svoj pogled na život u kome nije bilo mesta za predaju i pesimizam“, navodi se na sajtu crveno-belih.

Kovačevićeva to pokazuje i na ovom primeru. Velikom voljom, uz pomoć svog kluba, prvo je ponovo prohodala, a uz pomoć sportske proteze u čijoj nabavci su svojevremeno mnogo pomogli FIBA Evropa, francuska košarkaška federacija i njen predsednik Žan-Pjer Siuta i KSS, nastavila da se bori za svoje pravo i veliku želju da ponovo igra košarku.

„Nataša već dva meseca vredno trenira sa ostatkom ekipe pod budnim okom trenera Dragana Vukovića i već je pokrenut postupak registracije za nastupe u prvoj ligi Srbije. ŽKK Crvena zvezda obaveštava javnost da su o povratku Nataše Kovačević aktivnom bavljenju košarkom već  konsultovani predstavnici KSS i FIBA i da u ovom po mnogo čemu jedinstvenom slučaju, zbog korišćenja proteze, ne postoje nikakve prepreke da se ponovo vrati na parket“, stoji u saopštenju Crvene zvezde.

Kovačevićeva je tokom karijere igrala još za Partizan i Voždovac.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.