U trendu

Futsal Dinamo: Naši navijači nisu pretili i vređali Srbe

Futsal klub Dinamo iz Zagreba demantovao da su navijači „Bed blu bojsi“ vređali srpske igrače i pozivali na ubistvo u prekinutom meču sa Nacionalom.

Prema rečima predsednika Nacionala Ivice Đole srpski futsaleri Mladen Kocić i Borko Surudžić vređani su sa tribina povicima „Ubićemo vas, zaklaćemo vas“ i „Srbe na vrbe“.

„Moramo u potpunosti da dematujemo navode Đole o navodnom vređanju i pretnjama igračima Nacionala srpske nacionalnosti. Svi koji su bili u dvorani znaju da je to svesno širenje lažnih informacija zbog kojih će Dinamo poduzeti sve zakonom predvidene korake“, navodi se u saopštenju zagrebačkog kluba.

Dinamo je, ipak, preuzeo odgovornost zbog incidenata u derbiju hrvatskog futsala.

„Želimo da izrazimo žaljenje zbog nemilih događaja koji su kulminirali udaranjem golmana Pavlića. Radi se o pojedinačnom činu za kojeg nema opravdanja i mi ga kao klub najstrože osuđujemo. Takođe, izvinjavamo se i svim našim vernim navijačima, klubu Nacionalu na incidentu koji se završio prekidom utakmice“, navodi se u saopštenju Dinama.

Utakmica između Dinama i Nacionala prekinuta je pri vođstvu gostiju 2:0, jer su navijači zagrebačkog tima upali na teren i razbili glavu golmanu gostiju Ivanu Pavliću.

Navijači pretili srpskim futsalerima u Zagrebu

Futsal derbi u „Domu sportova“ između domaćeg zagrebačkog Dinama i Nacionala prekinut je opštom tučom na poluvremenu, jer su huligani iz navijačke grupe „Bed blu bojs“ utrčali na teren uz vređanje i povike srpskim igračima „Ubićemo vas“ i „Zaklaćemo vas“.

Od početka su gostujući igrači, medu kojima su i srpski reprezentativac Mladen Kocić, kao i Boris Surudžic, bili na meti uvreda, preneo je portal Indeks.hr.

Zatim su domaći navijaci prilikom upada na teren najpre napali golmana Nacionala Ivana Pavlića, kome su razbili glavu, i predsednika kluba Ivicu Đolu koji je poveo futsalere u svlačionicu i oni se nisu vratili na teren.

Kako je Đolo ispričao za hrvatske medije, na meti su bili i srpski igrači, koji su ispraćeni povicima „Bed blu bojsa“: „Ubićemo vas, zaklaćemo vas“ i „Srbe na vrbe“.

Nacional je u trenutku prekida vodio sa 2:0.

„Utakmica je prekinuta zbog ulaska navijača u teren i udaranja gostujućeg igrača… Prekidu je prethodio i sukob navijača na tribini iza gostujućeg golmana. O svemu sledi dopunski izveštaj“, navodi se u sudijskom zapisniku koji je objavio indeks.hr.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.