U trendu

Zagreb: Navijači C.Zvezde na informativnom razgovoru

Ministarstvo unutrašnjih poslova, Policijska uprava Zagreb potvrdila je danas da je u centru hrvatske prestonice privedeno stotinu navijača srpskog košarkaškog kluba Crvena Zvezda.

Zvaničnik MUP-a, koji je insistirao na anonimnosti, rekao je da su navijači privedeni i da je u toku razgovor sa njima, te da će nakon davanja izjava, biti predati sudiji za prekršaje koji će, kako je rekao, odlučiti o daljim koracima.

„Nije do MUP-a, već od odluke suda zavisi kada će oni biti pušteni“, rekao je zvaničnig hrvatskog MUP-a u odgovoru na pitanje da li će Zvezdini navijači biti pušteni pre početka utakmice.

On je potvrdio da navijači Crvene Zvezde nisu pravili nerede, a privedeni su, kazao je, zato što su kod njih pronađena pirotehnička sredstva, što je u Hrvatskoj krivično delo.

Hrvatski mediji su objavili da su navijači Zvezde navodno povukli kočnicu voza kojim su iz pravca Slovenije došli do Zagreba. Kočnicu na vozu su, navodno, povukli u blizini Ciboninog tornja, a nakon toga su istrčali iz voza.

Iz zagrebačke Cedevite su ranije danas najavili da neće pustiti u halu navijače sa obeležjima Crvene zvezde, čiji dolazak na meč se očekuje.

Podsetimo, predsednik Nebojša Čović prijavio je Evroligi gest domaćeg kluba da sav prihod od karata ide za obnovu, u ratu oštećenog, vodotornja u Vukovaru.

Utakmica se igra večeras od 19 sati u „Draženovom domu“.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.