U trendu

Nema kandidata: Ipak se odlažu izbori u Zvezdi?

Izbori za predsednika FK Crvena zvezda ipak će biti odloženi pošto niko nije podneo zvaničnu kandidaturu za čelnu funkciju u klubu, prenose beogradski mediji.

Posle sastanka Upravnog odbora, odlazeći generalni direktor crveno-belih Zvezdan Terzić ocenio je da je to dokaz da nema sportskih radnika i privrednika koji su spremni da se suoče sa problemima u klubu.

„Rok ističe u ponoć, a kandidatura može i u sredu da stigne ako ide poštom. Moramo da sačekamo, ali mislim da niko neće. To je dokaz koliko problema ima Zvezda i koliko je teško uhvatiti se u koštac s njima, ali i dokaz da nema ljudi iz sporta i privrede koji su spremni da se suoče sa ovim problemom. Očigledno Zvezda ne predstavlja nešto vredno za borbu za tu poziciju“, rekao je Terzić, a navodi Blic.

Prema njegovim rečima, priča o statutarnim problemima „ne pije vodu i može da bude samo alibi“.

„Po ovom statutu birana su tri predsednika, a sve je urađeno po želji navijača. Ne borim se za fotelju da bih nekoga želeo da ubeđujem da treba da ostanem. Ovako ne znam šta da kažem poveriocima“, kazao je Terzić dodajući da ga posebno brine to što je očekivao da svi koji su figurirali za predsednika Crvene zvezde, da već spremaju novac za rešavanje problema licence koja sledi 15. oktobra i iznosi 3,9 miliona evra.

„Mi smo novoj upravi ostavili još milion od Makabija, 1,6 miliona evra od Telekoma i šest od Gasproma da reše tu licencu eskontovanjem. Ja sam rekao da neću ostati i mislio sam da mi je ovo poslednji radni dan, ali očigledno nema dovoljno hrabrih. Doneto je preko 200 potpisa za Džajića, ali on nije želeo. Ni u snu nisam očekivao da ću posle 6. oktobra ostati. Mi sada moramo da odlažemo isplate za decembar uz saznanje da tada siguno nećemo biti u klubu, ovo nikome nije trebalo“, rekao je Terzić.

On je naveo da ne vidi šta može da se desi u narednom periodu pa da na narednim izborima nešto bude drugačije.

„Ne znam, možda ću otići potpuno iz kluba, jer sam očekivao da bude kandidata i iznenađen sam što se niko nije prijavio“, zaključio je Terzić.

Izbori za predsednika Crvene zvezde, koji su zakazani za 11. oktobar, najverovatnije će biti odloženi za mesec dana.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.