U trendu

Nema se šta više izgubiti: Reprezentacija Srbije večeras protiv Jermenije

Fudbalska reprezentacija Srbije večeras od 20.45 na stadionu “Karađorđe” dočekuje Jermeniju u okviru šestog kola kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2016.

Orlovi’ su već izgubili sve šanse da izbore plasman u Francusku, a pred utakmicu sa Jermenima su u minusu, pošto na tabeli drže poslednje mesto sa minus dva boda, prenose beogradski mediji.

Reprezentacija Srbije je ostala bez bodova posle odluke Suda za arbitražu u sportu da usvoji žalbu Albanije zbog prekinutog meča dva tima u Beogradu, a ujedno je kažnjena i igranjem dve utakmice pred praznim tribinama. Upravo u takvim uslovima biće igran duel sa Jermenijom, kao što je bio već slučaj sa Danskom u novembru.

“Iza nas su praktično kvalifikacione utakmice, ali naredni mečevi neće biti bez značaja za našu ekipu. Osim povratka samopouzdanja želimo već sada da počnemo sa formiranjem tima, koji će nastupati u narednom ciklusu takmičenja za prvenstvo sveta u Rusiji 2018. godine”, rekao je selektor Radovan Ćurčić.

Ćurčić je istakao da je rezultat uvek primaran, ali će naredne utakmice imati i drugačije značenje.

“U narednim utakmicama šansu će dobiti mladi igrači koji su afirmaciju stekli u omladinskoj i mladoj reprezentaciji. Poverenje ćemo ukazaati fudbalerima koji mogu da naprave razliku na terenu u našu korist”, smatra selektor Srbije.

Kapiten fudbalske reprezentacije Srbije Branislav Ivanović rekao je da je utakmica sa Jermenijom veoma bitna i da bi pobeda unela mir u redove državnog tima.

„Pogled na tabelu najviše dotiče nas igrače. Mislim da nismo zaslužili da imamo minus bodove. Sadašnji položaj samo igrači mogu da promene i pobeda bi unela mnogo mira u naše redove“, kazao je Ivanović za sajt nacionalnog saveza.

On smatra da Srbija nije imalo ni mnogo sreće u kvalifikacijama za prvenstvo Evrope.

„U nas se uvukao neki strah, kao da smo izgubili samopouzdanje. Pored toga, recimo, nemamo sreće sa centralnim bekovima. Brojne povrede su nas sputale da u toj važnoj liniji, a to je odbrana, pružimo sigurniju igru. Mi imamo mnogo talentovanih odbrambenih igrača, ali se ponekad desi da ne možemo da igramo u najjačem sastavu“, konstatovao je defanzivac Čelsija.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.