U trendu

Nemci bolji od Severne Irske, u osminu finala idu sa prvog mesta

Fudbaleri Nemačke pobedili su danas u Parizu selekciju Severne Irske sa 1:0 u trećem, poslednjem kolu Grupe C Evropskog prvenstva i tako se u osminu finala plasirali sa prvog mesta.

Nemačka je grupnu fazu takmičenja završila sa sedam bodova, koliko je sakupila i drugoplasirana Poljska posle današnje pobede nad Ukrajinom. Izabranici Joakima Leva će protivnika u osmni finala saznati posle svih mečeva prve faze, dok će Poljska igrati protiv Švajcarske.

Severna Irska zauzela je treće mesto sa tri boda i moraće da sačeka kraj takmičenja po grupama da bi saznala da li ide dalje ili ne. Reprezentacija Ukrajine je završila takmičenje.

Jedini gol na današnjem meču na Parku prinčeva postigao je Mario Gomez u 30. minutu.

Fudbaleri Nemačke su u prvom poluvremenu imali nekoliko stopostotnih šansi, ali su samo jednom zatresli mrežu Severne Irske i to najviše zahvaljujući golmanu Majklu Mekgovernu.

Svetski prvaci su do vodjstva mogli u sedmom minutu, ali je Mekgovern odbranio udarac Tomasa Milera, a četiri minuta kasnije nije bio precizan ni Mesut Ozil. Miler je nakon toga još dva puta bio u izglednoj prilici, prvo šutirao pored stative, a potom je pogodio prečku.

Nemačka je povela, a strelac je u 30. minutu bio Gomez. Miler je ušao u šesnaesterac Severne Irske i vratio loptu do Gomeza kojem nije bilo teško da sa sedam-osam metara savlada Mekgoverna.

„Panceri“ su i istom ritmu počeli i drugo poluveme, pošto je Gece u dva navrata mogao da duplira prednost, ali je ponovo sjajan na golu bio Mekgovern. Nemci su do kraja meča dominirali na terenu, napadali su i stvarali šanse, ali rezultat se nije menjao.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.