U trendu

Nikić: Bili smo sigurni u pobedu protiv Španije

Vaterpolista Srbije Slobodan Nikić rekao je da je njegova ekipa bila sigurna u današnju pobedu nad Španijom u četvrtfinalu i da mora da se potrudi da ostatak olimpijskog turnira u Rio de Žaneiru odigra najbolje što može.

„Čuli smo da su košarkašice pobedile i da je Davor Štefanek ušao u finale, moralo da se vrati nekako. Tek sad predstoje prave borbe, treba da se koncentrišemo na ovih poslednjih pet dana turnira, da odigramo najbolje što možemo. Danas nismo odigrali najbolje, ali odigrali smo odbranu i znali tačno šta igramo i to je donelo rezultat. Počeli smo dobro vodili smo sa 7:3, imali dobar rezultat i na kraju smo čuvali prednost. Činilo mi se da Španci nisu imali rešenje, kada je stani-pani nisu ga imali. U poslednjih 14 mečeva dobili smo ih 13 puta i bili smo sigurni u današnju pobedu“, rekao je Nikić novinarima u Rio de Žaneiru.

Vaterpolisti Srbije plasirali su se u polufinale Olimpijskih igara pošto su pobedili Španiju sa 10:7.

U polufinalu Srbija će u četvrtak igrati protiv boljeg iz duela Italije i Grčke.

„Grčka nam je ostala dzužna zbog utakmice u grupi koju smo odigrali nerešeno, ako oni dodju bićemo izuzetno motivisani. Protiv Italijana treba igrati posebno, svi znamo koliko su oni moćni i jaki, kako igraju. Obe ekipe, fizičke su lakše utakmice ali svaka nosi svoje treba se spremati, slično igraju, tačno znaju šta igraju“, rekao je Nikić.

Reprezentativac Andrija Prlainović rekao je da ga raduje dobra igra u odbrani njegove ekipe.

„Ovo je do sada bilo najbolje izdanje što se tiče mirnoće i koncentracije, pre svega u odbrani. Omogućili smo golmanu Branislavu Mitroviću da pohvata nekoliko lopti na početku i tako dobije sigurnost. Zatvorili smo njihove najbolje igrače, osim Moline. Bili smo jako dobro organizovani u odbrani, pomagali jedni drugima i onda je u napadu išlo lakše. Ušlo je par šuteva, raspucala se desna strana, možda ćemo i mi sa leve. Ni leva strana nije bila loša u napadu, ali to je najmanje bitno, ovo drugo me raduje. Dobro smo igrali od početka, pametno i koncentrisano pozadi, što je dalo sigurnost i to bi trebalo da zadržimo“, rekao je on.

„Možemo još bolje, verujem da će biti bolje u polufinalu. U odnosnu na Igre u Londonu, gde smo četvrtfinale odigrali najlošije, ovde smo odigrali najbolje i to me raduje“, dodao je Prlainović.

On je rekao da je duel Grčke i Italije nepredvidiv.

„Iz utakmice u utakmicu smo svedoci iznenadjujućih rezultata. Ko bi rekao da će Crna Gora danas da povede sa 4:1 protiv Madjara, koju su bili prvi favoriti za zlato nakon grupne faze, njih sam se najviše pribojavao. Grci i Italijani su u grupama odigrali i dobrih i loših utakmica. Sa Grcima imamo bolji skor, ali niko u ekipi ne razmišlja ko bi nam bio lakši protivnik. Bitno je da zadržimo ovo što smo danas pokazali, sigurnost i mirnoću. Mislim da bi to moglo da bude, uz nekoliko stvari koje ćemo nadograditi u napadu, dovoljno za polufinale“, rekao je Prlainović.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar