U trendu

Nikić: Poslednji poziv da se skupimo

Vaterpolisti Srbije čestitali su Japanu na igri u današnjem meču na Olimpijskim igrama u Rio de Žaneiru, a Slobodan Nikić je ocenio da je ovo „poslednji poziv“ da se ekipa okupi i odigra četvrtfinale kao da joj je to poslednja utakmica.

„Loše smo počeli, bili smo malo u šoku. Ovaj turnir je najčudniji i najkomplikovaniji na kome sam ikada igrao, tako da treba da zaboravimo grupu što pre. Kroz svašta smo prošli…a Japan je novo iznenadjenje. Ovo je poslednja šansa da se skupimo nas 13 i treneri i stručni štab i odigramo četvrtfinale kao da nam je poslednja utakmica u životu, jer pitanje je da li će ova generacija imati ponovo ovakvu šansu“, rekao je Nikić novinarima u Riju.

Srbija je danas gubila 2:5, ali je na kraju pobedila sa 12:8 i tako izborila plasman u četvrtfinale. Kapiten Živko Gocić kazao je da je ekipa večeras ponovo podbacila.

„Ono što nas je krasilo od početka turnira, loš početak, mnogo primnljenih golova, bilo je na meniju i večeras. Možda nas je i promena ambijenta zaledila, ali moram da čestitam Japanu od sveg srca. Oni momci imaju 160 centimetara i 60 kila i ne dodiruju te, a u odbrani lako simuliraju, pa idu u kontre. Stvarno nije lako, ali mi smo uspeli“, rekao je Gocić.

Gojko Pijetlović takodje je bio impresioniran Japancima.

„Oni igraju neki vaterpolo koji ja nikad u životu nisam video, ali svaka im čast za to! Igraju u skladu sa svojim fizičkim sposobnostima i našli su igru koja im odgovara. Pokazali su da mogu da igraju u egalu sa svima: sa Australijom, Grčkom, Madjarskom, nama. Ovo je dokaz da se vaterpolo igra u celom svetu i da više nije lako ni Japan dobiti. Najbitnije je da smo pobedili i sada se okrećemo četvrtfinalu“, rekao je Pijetlović.

Novinari su sa srpskim vaterpolistima razgovarali i o rezultatima iz druge grupe, u kojoj je aktuelni šampion Hrvatska izgubila od autsajdera Francuske, ali „delfini“ nisu želeli da komentarišu to.

„Svi su tamo odigrali čudno. Stvarno mi nije jasno. Žao mi je što je tako, jer tu nema ni ‘s’ od sporta, ali neću da trošim reči na to. Neka se time bave oni koji su to radili, mi se time ne bavimo“, rekao je Gocić.

Slično je razmišljao i Pijetlović.

„Mi sa svakom ekipom igramo isto. Ne interesuje nas šta se tamo dešavalo. Znaćemo ime protivnika i za to ćemo se spremati“, rekao je Pijetlović.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.