U trendu

Nikola Jokić među 100 najboljih u NBA (video)

Prestižni američki sportski magazin „Sport Ilustrejted“ uvrstio je Nikolu Jokića među 100 najboljih NBA igrača za sledeću sezonu, prenose sportski mediji.

„Sport Ilustrejted“ je pozicionirao mladog srpskog centra na 78. mesto, opisavši ga kao „fabriku za štancovanje asistencija“. Jokić je u svojoj ruki sezoni oduševio u dresu Denver Nagetsa sa prosekom od 10 poena uz 7 skokova, 2,4 asistencije i jednu ukradenu loptu po meču.

„Početak karijere sa takvim širokim spektrom mogućnosti stavlja Jokića na lestvicu najraznovrsnijih igrača na listi top 100 za sezonu 2016/2017. Ono što ga drži na ovoj poziciji jeste to što protivničke odbrane tek treba da nauče kako da se fokusiraju na njega.  Sada će morati da dokaže kvalitet i da se nosi s tim. Kao što to čine svi igrači kako bi dobili stalnu poziciju u ovom društvu i NBA. Ova pozicija reflektuje naš optimizam po pitanju toga kako će se snaći u sezoni u kojoj će se obraćati još veća pažnja na njega“, piše analitičar SI magazina Rob Mahoni.

„Već sada ofanzivna linija može da ode daleko kada loptu stavite u Jokićeve ruke i krećete se oko njega. Ovaj 21-godišnji momak iz Srbije uvek jednim okom gleda iza sebe, čak i kada je vreme na izmaku. Ako ne uspe da materijalizuje dodavanje, od njega uvek možete da očekujete lagan otvoren šut, ali i mekan horog. Svaki visoki igrač sa ovakvim skupom veština otvara nova vrata i strateške kombinacije koje tim može da koristi. Toliko toga Jokić može da stavi na sto – igru na postu, okret, realizaciju, igru licem i leđima, skok igru… A, praktično, sve što uradi ima smisla“, dodaje se u analizi igre našeg reprezentativca.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar