U trendu

Nikola Maksimović bi se vratio u Zvezdu

Srpski fudbaler Nikola Maksimović rekao je da se za vreme provedeno u Crvenoj zvezdi kaje samo zbog kiksa u utakmici sa Bordoom, dok je za period posle toga rekao da se radilo o svemu osim o fudbalu i da te stvari nisu bile do njega.

Maksimović je u intervjuu agenciji Beta govorio o periodu provedenom u Zvezdi, reprezentaciji Srbije kojoj sledi važan kvalifikacioni ciklus za Svetsko prvenstvo u Rusiji, teškoj povredi koju je doživeo prošlog meseca, kao i o svojoj budućnosti u Torinu i nastavku karijere.

„Jako mi je žao samo zbog Bordoa, ne želim da komentarišem šta se dalje dešavalo, posle toga je bilo sve samo ne fudbal, dešavale su se neke stvari koje nisu bile do mene, ništa tu nisam mogao da promenim i uradim. Iskreno, krivo mi je, tih godinu dana posle Bordoa će mi ostati do kraja života u ružnom sećanju. Ako bih jednom mogao da se vratim u Zvezdu, naravno da bih se vratio, da osvojim tu titulu i ostvarim nešto što sam sebi zacrtao“, rekao je Maksimović.

Zvezda je protiv Bordoa krajem avgusta 2012. imala rezultat za prolaz u grupnu fazu Lige Evropa, ali je Maksimović napravio veliku grešku i loše ispucao loptu u nadoknadi vremena, posle čega je Boban Bajković napravio penal, a francuski klub iz jedanaesterca postigao pogodak za pobedu 3:2 i prolaz dalje.

„Desio se jedan kiks, ali to je fudbal, desi se, ja sam odbrambeni igrač, nisam napadač da mogu da pogrešim svaki put. U odbrani moraš da budeš koncentrisan, ali to je bio trenutak… Bilo je 2:2, izjednačili smo, emocije su nas ponele, pogotovo mene kad znam da je bukvalno minut do kraja i prolaz dalje, ulazimo u grupu što je za sve nas u klubu bilo jako važno, ali mlad sam bio, nezreo, nisam ostao hladne glave i pogrešio sam“, rekao je Maksimović.

Maksimović posle duela sa Bordoom nije mnogo igrao, a nakon te sezone prešao je u italijanski Torino.

„Sigurno je da mi je bila velika čast što sam bio u Zvezdi. Prvih šest meseci u Zvezdi mi je bio lep period, iako nismo imali šanse za titulu, ali smo pobedili u tri ‘večita’ derbija, osvojili Kup i uradili smo sve što smo mogli. U Zvezdu sam došao sa 19-20 godina, bio sam relativno mlad… Naravno da bih neke stvari promenio, ali je to teško reći jer nikad ne možeš da se vratiš u nazad, moraš da ideš napred i ispravljaš greške koje si pravio“, kazao je ovaj 23-godišnjak.

Maksimović je naveo da dođe na Zvezdin stadion kad god može i gleda utakmice, poput duela u nedelju sa Borcem, koji je pratio uživo u društvu porodice.

„Kad god sam ovde dođem da gledam Zvezdu, to je jedini klub koji volim, kad god mogu – tu sam“, istakao je Maksimović.

Prema njegovim rečima, Zvezda ove sezone igra mnogo bolje nego godinama unazad.

„U Zvezdi su najbitnije pobede i kontinuitet utakmica. Dovođenjem trenera Miodraga Božovića je napravljen veliki korak, dobro je skockao ekipu, doveo je prava pojačanja koja su falila Zvezdi u prethodnim godinama. Kad krenu pobede sve ide svojim tokom. Imamo dobru i mladu ekipu, sigurno najjaču u Srbiji, bez govora. Nadam se da će ostati na okupu da Zvezda posle ove titule konačno igra bar kvalifikacije za Ligu šampiona“, rekao je Maksimović.

Kada je reč o reprezentaciji Srbije, ona već godinama beleži slabe rezultate, a odbrana, koja je nekad bila najjači deo tima, postala je u međuvremenu najslabiji. Od Maksimovića se očekuje da sa Matijom Nastasićem čini štoperski par reprezentacije Srbije u narednom periodu, s obzirom na to da njih dvojica kada su zdravi igraju odlično u svojim klubovima, a i mladi su.

Maksimović je istakao da je spreman da preuzme odgovornost u nacionalnom timu.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.