U trendu

Nikolić: Da nastavim gde sam stao i vratim titulu u Humsku

Povratnik na klupu Partizana Marko Nikolić izjavio je danas da želi da završi započet posao od prošle godine i vrati šampionsku titulu u Humsku.

Nikolić je danas prestavljen kao novi-stari trener crno-belih, pošto je nasledio Ivana Tomića i vratio se među crno-bele posle 17 meseci.

„Nije prošlo mnogo vremena otkad sam bio ovde. Partizan me je ponovo zvao i nije bilo dileme. Partizan je veći od momenta. Vremena nema, pritisak je veliki, ali to je sastavni deo ovog kluba. Velika čast mi je i zadovoljsto što sam ponovo trener Partizana“, rekao je Nikolić na promociji na stadionu u Humskoj.

Nikolić će debitovati predstojećeg vikenda u utakmici protiv Vojvodine, njegovog bivšeg kluba.

„Nema izgovora, Partizan mora da pobeđuje. Vremena nema, ali u svakom trenutku ovaj klub mora da beleži pobede. Vojvodina ima odličan tim, uvek nezgodan za nas, ali u tom meču imamo jasan cilj“, naveo je trener crno-belih i potpisao dvogodišnji ugovor.

Na pitanje da li mu problem to što nije on selektirao ekipu, Nikolić je odgovorio: „Logično je pitanje. Partizan ima dobar tim, imamo visoke ambicije, ali zgusnut raspored utakmica. Verujem u ove momke, moramo da ga skratimo i oformimo takmičarski tim. Videćemo da li će imati prostora za dopunsku selekciju“.

Nikolić je prošlog marta smenjen u Partizanu posle dva remija, iako je bio prvi na tabeli Superlige.

„Postoji priča i energija da nisam završio posao. Sada imam priliku da je dovedem do kraja i dobijem satisfakciju. Ima dosta iznenađenja na početku sezone, ali na kraju uvek ispliva kvalitet, verujem da ćemo se radovati“, rekao je Nikolić i dodao da mu je bilo lako da odbije ponudu Slovana iz Bratislave zbog Partizana.

Prema njegovim rečima dva trijumfa u večitim derbijima su mu najdraži u karijeri.

„To su najlepše pobede, iako sam odigrao mnogo utakmica. Svako ko je bio u ovom klubu, kao i sa druge strane Topčiderskog brda, zna . Rival ima jako dobrog trenera, veoma ga cenim i respektujem, ali još uvek ima vremena do tog duela“, zaključio je on.

Sportski direktor Ivica Iliev poželeo je puno sreće i mnogo uspeja Marku Nikoliću po povratku u Partizan.

„Marko se vratio se kući, ubedio sam ljude iz uprave da je najbolje rešenje. Prošli put iz neobjašnjivih razloga nije završio posao, ali verujem da će sada biti treća sreća“, poručio je Iliev.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.