U trendu

Nikolić: Da polusezonu završimo u stilu

Trener fudbalera Partizana Marko Nikolić rekao je danas pred utakmicu sa Čukaričkim u Super ligi da želi da njegova ekipa završi polusezonu u stilu u kome je odigrao poslednjih nekoliko meseci, ali je istakao da serija rezultata mora da ima svoju „krunu“.

„Ulazimo u sam finiš jesenjeg dela prvenstva. Ostale su dve utakmice u šest kalendarskih dana. Mi se nalazimo u toj dobroj seriji od 13 pobeda i dva remija, što jeste jedan kvalitetan rezultat, ali to nije nešto što posebno raduje ni mene ni igrače, jer ako to nema krunu na kraju, onda je to bila samo faza. Prvo što želimo da uradimo je da jesenji deo završimo u stilu u kome smo ga igrali poslednjih nekoliko meseci. Za to je potrebna vanredna motivacija, u to nema sumnje“, rekao je Nikolić novinarima u Beogradu.

Partizan je drugi na tabeli, dok je Čukarički 12, sa 22 boda manje. Nikolić je rekao da poštuje crno-bele sa Banovog Brda.

„Čukarički zaslužuje sve pohvale i poštovanje za sve šta su uradili. Imali su dugo godina stabilnost u struci, što je atipično za Srbiju, završavali su na trećem mestu, igrali Evropu, osvojili i jedan kup, kada su u finalu pobedili Partizan. Došlo je sada do značajnih promena…ali zaslužuju poštovanje. Sadašnji tim ima  nekoliko vrlo iskusnih, ali i mnogo mladih igrača“, rekao je Nikolić.

Trener Partizana rekao je da je ekipa trenirala na zaledjenom terenu i da mora da se prilagodi mogućnosti da će teren na Banovom Brdu možda takodje biti zaledjen. Nikolić je rekao da očekuje da njegov tim ponovo bude „domaći“ na terenu Čukaričkog.

„Ono što je izvesno, što je imperativ ove utakmice, što sam rekao i pre nekoliko nedelja, da niko u ovoj državi ne može želeti više pobedu od nas i uložiti više truda od nas. Takav pristup moramo da imamo u nedelju i sa takvim pristupom moramo da okončamo prvenstvo“, rekao je Nikolić.

Svi u timu Partizana su zdravi osim Alena Stevanovića, koji zbog posekotine neće moći da igra u poslednje dve utakmice jeseni. Nikolić je rekao da će mu taj igrač mnogo nedostajati.

„Stevanovića sam praktično skinuo sa spiska zbog jako neprijatne pozicije, zbog čega mi je žao, jer je on jedan od igrača koji je doživeo reafirmaciju u polusezoni. On je spreman da se žrtvuje za tim, što je retko, pogotovo na tim ofanzivnim pozicijama, gde je primetan egoizam. Ako neko posmatra laički ili nedovoljno pažljivo, možda ne primećuje koliko on znači timu. Nedostajaće nam, ostali će morati da se potrude da odrade njegov posao. Namerno koristim taj izraz odraditi posao“, rekao je Nikolić.

Utakmica Čukarički – Partizan igra se u nedelju od 16.30.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar