U trendu

Nikolić: Teška utakmica, zaslužena pobeda

Trener fudbalera Partizana Marko Nikolić rekao je da je njegova ekipa zasluženo pobedila Bačku u utakmici koju je okarakterisao kao neobično grubu.

„Ovo je veoma važna pobeda za Partizan. Imali smo po ko zna koji put protivnika koji igra sa pet igrača u zadnjoj liniji, a obično ne igra tako. To je legitimno sa njihove strane, a govori i motivaciji timova koji igraju protiv nas. Teško je pronaći rešenje protiv ekipe koja se brani sa devet ili deset igrača“, rekao je Nikolić novinarima posle utakmice.

Partizan je pobedio 1:0 golom posle kornera u 78. minutu.

„Ostali smo mirni u poluvremenu i probali da organizujemo igru. Tada su se redjale šanse koje, nažalost, nismo iskoristili. Gol smo postigli iz prekida, što i jeste naša karakteristika, a i protivnik je pravio mnogo faulova, pa smo imali više šansi. Partizan je zasluženo pobedio. Ako se ne računa ovo u nadoknadi vremena, Bačka nije uputila šut ka golu“, rekao je Nikolić.

„Utakmica je bila teška, ali ovakve utakmice treba dobijati. Sada ulazimo u fazu sezone kada karakter i borbenost donose ili odnose bodove, tako da sam veoma zadovoljan“, dodao je on.

U 65. minutu utakmice nastala je gužva pored terena, ali Nikolić je kazao da nije ništa primetio.

„Ne znam šta se desilo. Ja sam razdvojio tu gužvu čim sam je primetio. Protivnik je maltene bio na našoj klupi. Oni su hteli da uvedu taj režim, ali nama to ne treba. Nama treba da se igra fudbal. Bilo je neobično mnogo faulova, što jeste legitimno, jer je tu sudija da odredi gde je granica“, rekao je Nikolić.

Trener Bačke Zoran Govedarica kazao je da je utakmica bila teška za oba tima, ali je ocenio da su njegovi fudbaleri bili „dobar partner“ crno-belima.

„Izuzetno teška utakmica, ali drago mi je što je bila teška i za Partizan. Drago mi je što smo bili dobar partner. Nismo samo pružili otpor. Nezadovoljan sam načinom igre na koji smo primili gol. Takve stvari ne smeju da se dešavaju. Radićemo na tome, tu sam tek nedelju dana. Očekivali smo spolja, na njihov kvalitet, ali ne iz prekida. To ne sme da se dešava“, rekao je Govedarica.

„Što se tiče ostalih stvari, momci su dosta dobro igrali, dobro parirali, pogotovo u prvih 45 minuta. To treba da bude pokazatelj ovim momcima. Jednostavno, Bačka neće biti ekipa za potkusuravanje, boriće se ravnopravno sa svima“, dodao je trener.

Govedarica je kazao da ne zna šta se dešavalo na klupi, jer nije za to zadužen.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.