U trendu

Nikolić: Utakmica sa Radničkim najvažnija do kraja jeseni

Trener fudbalera Partizana Marko Nikolić rekao je danas da je za njegovu ekipu predstojeća utakmica protiv Radničkog iz Niša iz mnogo razloga najvažnija i najteža utakmca do kraja jesenjeg dela prvenstva.

„Dolazi nam dobra ekipa Radničkog i čeka nas mali derbi jer je to borba za vrh tabele. Veoma sam zadovoljan činjenicom kako se igrači ponašaju u odnosu na okruženje i na sve ono što se provlači kroz medije. Uspeli smo da ostanemo koncentrisani na ono što je bitno… Mi treba da radimo svoj posao, da ostanemo maksimalno posvećeni i da budemo spremni da podnesemo žrtvu u smislu odnosa prema dresu“, rekao je Nikolić na konferenciji za novinare u Beogradu.

„Kada je tako onda nas prate rezultati, tada svi kvaliteti dolaze do izražaja. To je recept za pobedu i pošto ga znamo bilo bi krajnje glupo da odustanemo od tog recepta“, dodao je trener Partizana.

Fudbaleri Partizana igraju u subotu na svom terenu od 19 časova protiv Radničkog iz Niša, utakmicu 13. kola Super lige Srbije.

Govoreći o Radničkom, Nikolić je pohvalio trenera Milana Rastavca, rekavši da se jasno vide stvari koje su njegovo delo.

„To je ekipa koja ume da igra na rezultat ali to ne znači samo defanzivno. Imaju jasnih specifičnosti u svojoj igri, nadam se da smo ih kvalitetno analizirali i da ćemo uspeti da ih anuliramo“, rekao je on.

Na pitanje da li će Saša Ilić igrati i oboriti rekord po broju utakmica za klub, Nikolić je rekao da je i kapitenu Partizana i svima u ekipi to u drugom planu.

„Ovo nije revijalna utakmica, ovo je derbi kola. Mnogo je specifičnosti vezano za ovu utakmicu, a vi pretpostavite na šta mislim, i zato mislim da je ovo najvažnija i najteža utakmica do kraja jesenjeg dela prvenstva. Ja nemam dileme iz mnogo razloga da je to upravo tako“, rekao je trener Partizana.

Nikolić je dodao da u ekipi ima malih zdravstvenih problema i da će stvari bi jasnije posle današnjeg treninga.

Posle 12 kola Partizan je treći na tabeli sa 25 bodova, a Radnički na četvrtom mestu ima dva boda manje.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.