U trendu

Ninković: Zvezda mi je živa rana

Bivši fudbaler Crvene zvezde Miloš Ninković rekao je da s pažnjom prati turbulentna dešavanja u klubu i izrazio nadu da će se crveno-beli u najskorije vreme stabilizovati i krenuti u borbu za titulu.

Iskusni 30. godišnji igrač sredine terena od prošlog meseca član je Sidneja, sa kojim je potpisao ugovor na dve godine, nakon što je sezonu proveo u francuskom Evijanu.

„Zvezda mi je živa rana, ovo je najteži period u istoriji kluba. Ali, nama zvezdašima je ostalo samo da se nadamo. Pratim, naravno, i ostale naše klubove i njihove igre u Evropi. Vojvodina je napravila ogromno iznenađenje protiv Sampdorije, a mislim da Partizan ima realne šanse da se plasira u Ligu šampiona“, kazao je Ninković za australijski radio SBS na srpskom jeziku.

Kako je istakao, prihvatio je poziv Sidneja pošto u Evropi više nije imao motiva.

„Iskreno, godinama sa igrao u Evropi i nekako mi je ponestalo motivacije. Tražio sam novi izazov, a takođe sam gledao i porodicu. Ovde u Australiji imamo sve uslove za život, bolje da mi deca ovde odrastaju, a ne negde drugde“, rekao je Ninković, koji će u dresu Sidneja zameniti legendarnog Italijana Alesandra Del Pjera.

„Žao mi je što ga nisam upoznao. Kada sam počinjao da igram fudbal, on je bio jedan od mojih idola. Ne osećam strah zbog toga što treba da ga zamenim, doživljavam to kao čast i obavezu“, zaključio je Ninković.

Rođeni Beograđanin, karijeru je počeo u Čukaričkom, da bi kao 19. godišnjak prešao u Dinamo iz Kijeva i devet sezona igrao sa velikim uspehom pre nego što je 2013. stigao u Crvenu zvezdu sa kojom je osvojio titulu prvaka Srbije.

Za nacionalnu reprezentaciju Srbije Ninković je odigrao 28 utakmica.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.