U trendu

Nišović: Najbolja godina u istoriji srpskog kajaka

Kajakaški savez Srbije proglasio je Dalmu Ružičić Benedek i Milicu Starović u ženskoj i Marka Novakovića i Nebojšu Grujića u muškoj konkurenciji za najbolje u 2015. godini.

Ružičić Benedek i Starović su u disciplini K2 ove godine osvojile srebrnu medalju na Svetskom prvenstvu u Milanu, bronzu na Evropskom šampionatu u češkim Račicama i zlato na Evropskim igrama u Bakuu.

Grujić i Novaković zajedno su osvojili zlato na Svetskom kupu u Duizburgu i Evropskim igrama u Bakuu, srebro na prvenstvu Evrope u Račicama i bronzu na Svetskom kupu u Milanu.

Za najbolji klubove klubove izabrani su Ibar iz Kraljeva (kategorija slalom), Drina iz Bajine Bašte (spust) i Tarket iz Bačke Palanke (sprint), najbolji trener je Uroš Pavlović, a mlada kajakašica Marija Dostanić.

„Ova godina je bila najbolja u istoriji srpskog kajaka, ali nadam se da će naredna biti još bolja. Predolimpijska godina je uvek najteža i zato mi je zadovoljstvo što smo osvojili 18 medalja na velikim takmičenjima i izborili 10 viza za Rio“, rekao je predsednik Kajakaškog saveza Srbije Mirko Nišović na koktelu u Domu Vojske Srbije.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.