U trendu

Nova pobeda Golden stejta, pet poena Jokića u porazu Denvera

U noći izmedju nedelje i ponedeljka u košarkaškoj NBA ligi odigrano je pet utakmica, a pobede su upisali Golden stejt, Sakramento, Indijana, Vašington i Los Andjeles klipersi.

Košarkaši Golden stejta su na svom terenu pobedii Filadelfiju sa 117:105 i tako stigli do 66. trijumfa u sezoni.

Voriorse je do nove pobede predvodio Klej Tompson, koji je prvi put u svojoj karijeri vezao dva meča u kojima je postigao 40 poena. Tompsona su najbolje pratili Stef Kari sa 20 poena i Drejmond Grin, koji je upisao 12. „tripl-dabl“ u sezoni – 13 poena i po 11 skokova i asistencija.

U ekipi Filadelfije, koja je upisala i deveti uzastopni poraz, najbolji je bio Iš Smit sa 20 poena i 10 asistencija, dok je Karl Landri utakmicu završio sa 22 postignuta poena.

Los Andjeles klipersi su na svom terenu bili bolji od Denvera sa 105:90.

Najefikasniji u pobedničkom timu bio je Deandre Džordan sa 16 poena, koji je upisao isto toliko skokova, kao i dve asistencije i šest blokada.

U redovima Nagetsa najefikasniji je bio Jusuf Nurkić sa 19 poena, dok je srpski košarkaš Nikola Jokić za 21 minut na terenu imao učinak od pet poena, devet skokova i dve asistencije.

Košarkaši Indijane su na domaćem terenu pobedili Hjuston sa 104:101.

Najbolji u ekipi Indijane bili su Pol Džordž sa 25 poena i Monta Elis sa 23, dok je Hjustonu za pobedu nisu bila dovoljna ni 34 poena Džejmsa Hardena.

Sakramento je na svom parketu savladao Dalas sa 133:111, uz dvocifren učinak čak osmorice igrača. Najbolji su bili Vili Koli-Stajn sa 21 poenom i Demarkus Kazins koji je ubacio poen manje.

I u redovima Dalasa osmorica igrača je postiglo više od 10 poena – Rejmodn Felton je ubacio 15, a Dirk Novicki i Džej-Džej Barea po 14 poena.

Jedina ekipa koja je prošle noći upisala pobedu u gostima bio je Vašington, koji je sa 101:88 bio bolji od Los Andjeles lejkersa. Vašington je do pobede vodio Džon Vol sa 22 poena i 13 asistencija, dok je isto toliko poena u poraženom timu postigao Deandjelo Rasel.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar