U trendu

Novak Đoković nadigrao Davida Gofana

Srpski teniser Novak Đoković overio je polufinale ATP Masters kupa u Londonu, pobedom protiv Davida Gofana iz Belgije rezultatom 6:1, 6:2

Belgijanac je u London stigao kao prva zamena za najbolju osmoricu, umesto povređenog Gaela Monfisa.

Francuz je odustao zbog povrede rebara, ali Gofan nije uspeo da učini mnogo protiv raspoloženog Đokovića. Osim male nesigurnosti u servisu pri početku prvog seta, Đoković je mnogo bolje igrao u nastavku meča.

Na kraju Novak ide u polufinale sa još 200 osvojenih poena i sa maksimalnim učinkom u dosadašnjem toku turnira.

Kraj drugog seta: Na Đokovićev servis Gofan je dobio prvu šansu za brejk, ali Novak ne dozvoljava, i odličnim servisom i igrom koristi drugu meč loptu i efektno dobija gem i drugi set sa 6:2

Gofan slabije servira, Novak igra malo za publiku. Belgijski teniser dobija gem, smanjuje na 5:2 i ostavlja Novaku da servira za meč.

Novak nastavlja seriju, dobro servira, manje greši. Bori se i Gofan, ali očigledno nije dorastao novak u ovom meču. Dobija Novak gem za vođstvo 5:1 u drugom setu.

Slabije servira Gofan, pravi četvrtu duplu grešku i daje Novaku brejk šansu, koju on odmah i koristi, još jedan brejk, 4:1

Podigao je Đoković nivo igre, servira dobro, imao je prvi as, dobija gem sa 40:15 i potvrđuje brejk.

Serija grešaka Davida Gofana u gemu koji je servirao i Novak pravi brejk s nulom.

Dobra igra Đokovića, poveo je 40:0, ali Gofan uzvraća, stiže do izjednačenja. U egal završnici gema, Novak pojačava i izjednačava rezultat u drugom setu.

Počeo drugi set. Serivirao je Gofan, dobrim servisima dobija 1. gem drugog seta i vodi 0:1.

Kraj prvog seta: Posle 35 minuta u prvom setu, novak servira za 1. set, pravi dDpuplu grešku, a zatim silovito servira i dobija set 6:1

Novak ne koristi tri brejk lopte u ovom gemu 40:0, ali četvrtu je iskoristio i napravio još jedan brejk, 5:1

Borba se rasplamsava, nekoliko dobrih poteza oba tenisera. Sudija bez upozorenja daje Novaku opomenu zbog prekoračenja vremena za serviranje, što je Novaka izgleda naljutilo. Bolje servira i potvrđuje brejk, 4:1.

Oba tenisera prave neiznuđene greške, igra nije na nivou renomea. Izjednačena igra u gemu. Sa nekoliko dobrih poena Đoković dolazi do brejk lopte, koju je duplom greškom Gofana odmah i iskoristio, brejk za Novaka -3:1

Novak se muči sa prvim servisom, i pored toga poveo je sa 40:0, Gofan izjednačio na 40:40, da bi na kraju gem bio rešen u korist srpskog tenisera – 2:1.

I Gofan je dobro servirao, ali je Đoković dobro vraćao servise i u egalu ipak gem za belgijskog tenisera.

Novak je počeo meč sa dve duple greške, nakon čega je bolje servirao i rešio prvi gem u svoju korist.

Novak Đoković igra protiv Belgijanca Davida Gofana meč trećeg kola grupe „Ivan Lendl“ na završnom turniru u Londonu. Gofan je na turnir ušao kao zamena za povređenog Monfisa.

Novak Đoković je već obezbedio plasman u polufinale turnira i to sa prve pozicije u grupi B, ali pobeda donosi novih 200 ATP bodova.

Đoković i Gofan do sada su se sastajali četiri puta, a srpski teniser slavio je u sva četiri susreta.

Jedini meč ove godine odigrali su na Mastersu u Majamiju, kada je Đoković u polufinalu slavio pobedu u dva seta – 7:6, 6:4.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.