U trendu

Novak: Svaki susret sa decom me čini bogatijim čovekom

Kamp prijateljstva „Drugarijada“, koji već četiri godine organizuje Novak Đoković fondacija, okupila je ovog oktobra na Kopaoniku 110 osnovaca.

Mališani koji će od 2. do 7. oktobra boraviti na Kopaoniku dolaze iz isturenih odeljenja, od prvog do četvrtog razreda osnovnih škola iz Aleksandrovca, Gornjeg Milanovca, Pećinaca, Žitorađe i Šida.

Kako se navodi u saopštenju Novak Đoković fondacije deca će narednih dana moći da uživaju u sportskim aktivnostima, šetnjama, plivanju i radionicama različitog sadržaja.

Jelena i Novak Đoković potrudili su se da deci ovogodišnji Kamp prijateljstva ostane u nezaboravnom sećanju i posvetili su im posebnu pažnju i zajedno učestvovali u brojnim aktivnostima i druženju.

„Drugarijada je tokom godina postala mesto najlepših dečijih susreta. Mesto na kojem imaju priliku da kroz igru i zabavu razviju nove veštine, upoznaju do sada nepoznate predele, nauče puno o fer pleju, timskom duhu, ali i o važnosti deljenja i različitosti između ljudi“, rekao je Novak Đoković, predsednik i osnivač Fondacije.

On je dodao da je ponosan što svake godine ima priliku da upozna novu decu i provedem zanimljive trenutke u druženju s njima.

„Svaki momenat sa njima me čini bogatijim čovekom zbog emocija koje delimo. Usrećiti najmlađe, postati deo njihovih života i uspomena je zaista neprocenjivo“, rekao je Đoković.

Nacionalna direktorka Fondacije Jelena Đoković istakla je da je tim Fondacije uložio veliki trud kako bi ovogodišnji Kamp prijateljstva na Kopaoniku bio kvalitetan i sadržajan.

„Naš najveći uspeh je kada svaka nova Drugarijada bude bolja od prethodne – kada znamo da smo ugostili veći broj mališana iz novih opština u Srbiji. Kada smo uspeli da osmislimo nove i kreativnije sadržaje u kojima će oni uživati u danima kada su odvojeni od svojih porodica“, rekla je Jelena Đoković.

Ona je dodala da ove godine oko 40 stručnih saradnika vodi brigu o deci, njihovoj bezbednosti, programu koji se realizuje.

„Dečaci i devojčice će imati priliku da se druže i bliže upoznaju kroz različite radionice. Među brojim aktivnostima naćiće se i one sportsko – rekreativne, usmerene na pravilan razvoj tela i mišića, radionica zdrave hrane, kurs plivanja, kao i mnoge druge kroz koje će moći da iskažu svoju kreativnost i talenat“, objasnila je Jelena Đoković.

I ove godine partner Kampa prijateljstva je Fondacija Princeze Šarlin, a prijatelji koji su, takođe, podržali održavanje događaja su Hotel Junior, Gebruder Weiš, Skijališta Srbije, Bambi, Iceberg Satal Centar, Studio Moderna, Auto prevoznik Feniks Giz, Eurocom.

Kamp prijateljstva prvi put je organizovan 2013. pod sloganom „Drugarstvo bez granica“, a kako bi promovisao prijateljstvo, fer plej, razumevanje i prihvatanje različitosti, promociju zdrave ishrane, razvoj ekološke svesti…

Do sada, Novak Đoković fondacija je na Drugarijadi ugostila oko 300 mališana.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar