U trendu

Novak već ima novog trenera?

Najbolji srpski sportista u istoriji Novak Đoković rastao se u utorak sa Borisom Bekerom, a navodno je već pronašao novog trenera.

Đoković je okončao izuzetno uspešnu trogodišnju saradnju sa legendarnim nemačkim igračem tokom koje je osvojio 25 titula i šest Gren slemova, uključujući i četiri uzastopna na tri različite podloge, što nikome nikada nije pošlo za rukom.

Novak je istakao da je saradnja sa Bekerom okončana jer je ostvaren cilj, a rumunski i australijski mediji pišu da će naredni trener srpskog igrača biti Daren Kejhil.

U pitanju je dugogodišnji australijski trener koji se bavio tenisom od 1985. do 1995. godine. Mnogo veće uspehe je ostvario kao trener, a u karijeri je radio sa Lejtonom Hjuitom, Andreom Agasijem i endijem Marijem izneđu ostalih.

Hjuit je uz Kejhila postao najmlađi broj jedan u istoriji, a Agasi najstariji.

Kejhil je tokom 2016. trenirao Simonu Halep i navodno upravo zbog dogovora sa Đokovićem neće produžiti saradnju sa Rumunkom. On nije želeo da potvrdi, ali ni da demantuje ovu informaciju.

„Mislim da su Novak i Boris imali veoma dobru saradnju. Šest Gren slemova tokom tri godine je veliki uspeh. Beker je doprineo da Novak postane mentalno i fizički jači. Boris je rekao dovoljno, ja više od toga neću komentarisati“, rekao je Kejhil, a prenose beogradski mediji.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar