U trendu

Novakova rasprava sa sudijom (video)

Novak Đoković izgubio je juče u finalu Rima od Škota Endija Mareja. Ništa nije išlo od ruke srpskom teniseru, a u prilog ide i činjenica da je u prethodna 3 dana imao 3 izuzetno teška protivnika.

Najbolji igrač sveta zamerio je sudiji Štajneru u finalu Rima što nije prekinuo meč na kratko. „Bilo je veoma teško igrati po klizavom terenu. Da li je trebalo neko da se povredi da bi promenio mišljenje?“, pitao se Novak.

Najbolji teniser sveta je na finalnom duelu imao mnogo zamerke na teren koji je bio mokar, jer je gotovo sve vreme tokom meča padala kiša. On je sudiji Danijelu Štajneru u nekoliko navrata skretao pažnju na opasan i klizav teren, ali je Argentinac to ignorisao.

„Nisam mu tražio da odloži meč već da napravimo malu pauzu, možda pet minuta, da se malo sredi teren. Glavni sudija je znao da više neće biti kiše i ne vidim razlog zašto nije mogla da se napravi kratka pauza. Igrali smo na vema teškom terenu, jer je kiša padala skoro sat vremena i bilo je veoma blatnjavo i klizavo i vrlo je bilo teško kretati se iza osnovne linije. Dva, tri puta sam mogao da iskrenem članak“, pričao je Đoković posle meča.

Srpski as je rekao da mu je izričito objasnio da je bilo veoma risknatno igrati, prenose mediji.

„Pitao sam ga da li neko trebalo da se povredi pre nego što shvati šta se dešava. Sudija je taj koji treba da odluči će se igrati ili ne, ali za mene je smešno da on u cipelama za šetnju prošeta preko linija i kaže: ‘U redu, može da se igra’. Možda to izgleda smešno, jer nije stvar u tome da li ćeš igrati bolje, pobediti ili izgubiti, već o tome da ne rizikuješ povredu“, objasnio je prvi reket sveta.

„Uslovi na terenu tokom finala doveli su do toga da rizik od povreda bude veći nego inače. Pogotovo je bilo opasno kretati se iza osnovne linije. Bilo je blatnjavo i veoma vlažno i klizavo“.

Novak je priznao i da ponekad u žaru borbe i u želji da odigra bolje, igrač bude i suviše emotivan. On je na početku meča dobio opomenu zbog bacanja reketa.

„Bacio sam reket, koji se odbio pao preko ograde, a sudija mi je momentalno dao opomenu. Glavni sudija je želeo da bude baš u centru pažnju i da pokaže autoritet. Čestitam mu jer je uspeo u tome“, rekao je Đoković na kraju.

Na drugoj strani, Endi Marej nije pravio mnogo buke oko klizavog terena, ali se složio sa Đokovićem da su uslovi bili zahtevniji nego inače.

„Nije mi bilo baš mnogo teško iza osnovne linije, ali je činjenica da je kiša dobro natopila teren i videlo se to odlično kada su loptice padale po linijama. Zaista bi bilo strašno da se bilo kom od nas nešto dogodilo zbog klizavog terena i to sada uoči velikog turnira kao što je Rolan Garos. To bi potpuno promenilo stvari, tako da razumem zašto je Novak negodovao“, rekao je Škot, koji je prvi put u karijeri podigao pehar na mastersu u Rimu, prenose mediji.

https://www.youtube.com/watch?v=QJPvBVYkTlU

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.