U trendu

Novi neuspeh Partizana, poraz od Metalca

Fudbaleri Metalca pobedili su danas u Gornjem Milanovcu ekipu Partizana sa 1:0 u utakmici 16. kola Super lige Srbije.

Jedini gol na utakmici postigao je Nemanja Mladenović u 17. minutu iz jedanaesterca.

Partizan je, posle petog pozara u domaćem šampionatu, četvrti na tabeli sa 25 bodova, odnosno ima čak 19 bodova manje od prvoplasirane Crvene zvezde. Na drugoj strani, Metalac je upisao četvrtu pobedu u Super ligi Srbije, nalazi se na 11. mestu  na tabeli sa 18 bodova.

Metalac je u prvom poluvremenu nadigrao Partizan, što najbolje ilustrije i podatak da su gosti pet puta šutirali u okvir gola, a crno-beli nijednom.

Bolju igru Metalac je materijalizovao u 17. minutu golom Mladenovića iz penala.

Najstrožu kaznu je, pre toga, skrivio Miloš Ostojić, koji je u kaznenom prostoru oborio Dejana Đenića, a sudija Dejan Dimitrijević je pokazao na belu tačku.

Ostojić je zbog tog starta zaradio žuti karton, a posle samo 15 minuta napravio je još jednu grešku. Naime, sa dve ruke je držao Đenića, a sudija Dimitrijević mu je, posle kratkog premišljanja, pokazao drugi žuti karton i put u svlačionicu.

U nastavku utakmice Partizan je preuzeo inicijativu, a sredinom tog dela igre crno-beli su i prvi put opasnije zapretili Metalcu.

U 62. minutu Umaru Abubakar je odličnim pasom pronašao Ivana Šaponjića, koji je krenuo u kontranapad, ali se napadač crno-belih spetljao, dao sebi predug for tako da je Nemanja Belić uspeo da interveniše. Samo tri minuta kasnije Alen Stevanović je šutirao sa ivice šesnaesterca, ali je pogodio stativu.

Igrač Metalca Aleksandar Simov je u 80. minutu, na sredini terana, namerno igrao rukom, a sudija Dimitrijević mu je za taj potez pokazao samo žuti karton.

I Metalac i Partizan su u drugom poluvremenu imali prilika da zatresu mrežu, ali rezultat se nije menjao.

Partizan u narednom kolu gostuje Jagodini, a Metalac igra u Beogradu protiv Crvene zvezde.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar