U trendu

Obradović: Đoković je prvi favorit na Vimbldonu

Selektor Dejvis kup reprezentacije Srbije Bogdan Obradović rekao je danas da je najbolji teniser sveta Novak Đoković prvi favorit na Vimbldonu i dodao da ne veruje da će poraz u finalu Rolan Garosa uticati na njegove igre na trećem grend slem turniru u sezoni.

„Novak je apsolutno spreman, on je tip igrača kome ne treba mnogo pripreme, fizički je stalno u kondiciji, tako da ne verujem da će mu biti problem što će mu prvi meč na Vimbldonu biti prvi meč na travi ove sezone. Rolan Garos je znatno fizički naporniji od Vimbldona, tako da mislim da će mu sada biti lakše da igra“, rekao je Obradović novinarima u Beogradu.

Obradović je današnji žreb za Vimbldon pratio sa novinarima, a Radmilo Armenulić, nekadašnji selektor SFRJ, uključio se putem video linka.

Đoković će u prvom kolu igrati protiv Nemca Filipa Kolšrajbera.

„Kolšrajber zna da igra, dobro je igrao u uvodnim turnirima sezone na travi, ali oni ne mogu da se porede sa Vimbldonom“, naveo je Obradović.

Novinare je zanimalo i da li će poraz od Stana Vavrinke u finalu Rolan Garosa psihološki uticati na Đokovića, kao i to što su i drugi teniseri videli da mogu da pobede.

„Poznavajući Novaka, znam da mu samopouzdanje apsolutno nije palo posle pozara od Vavrinke, iako je teško doživeo poraz. On je profesionalac i veliki šampion i poznaje sva svoja psihološka stanja, ima izbalansiranu karijeru tako da ne verujem da će taj pozar ostaviti traga na njemu. Što se tiče ostalih igrača, oni su znali i pre finala Rolan Garosa da protiv Novaka uvek mora da se igra najbolje“, naveo je selektor Srbije.

Viktor Troicki, trenutno 24. teniser na ATP listi, nastup na Vimbldonu počinje protiv Kazahstanca Aleksandra Nedojecova, a ako stigne do treće runde mogući protivnik će mu biti Španac Rafael Nadal.

„Meni je mnogo drago što se Viktor olujno vratio posle te nepravedne kazne i pokazao da može da igra. Ima priliku da uđe među 20, a meni je ranije rekao da mu je cilj da uđe u prvih deset. Mislim da on to može da uradi i mislim da se odlično pronašao sa trenerom“, kazao je Obradović.

Janko Tipsarević, 478. igrač sveta, u prvom kolu igra protiv Marsela Granoljersa iz Španije.

„Ovo je za njega nova situacija, vraća se posle jako duge pauze zbog povrede. Bio je u Beogradu, trenirao je, videli smo se i znam da je fizički spreman. On zna da igra na travi i ubeđen sam da će se snaći. Za njega je najvažnije da ponovo igra veliki turnir sa vrhunskim igračima i da se mentalno vrati na taj nivo“, rekao je Obradović.

Druženje sa Obradovićem organizovala kladionica plenetvin365 (planerwin365). Na pitanje kako bi se kladio na srpske tenisere, selektor Srbije je rekao da je njemu to zabranjeno, ali da je apsolutno navijački nastrojen

„Meni kao i svim članovima ATP-a je najstože zabranjeno da se kladimo, zato što imamo mnogo više informacija o trenutnoj formi igrača, ali ja sam potpuno navijački nastrojen i voleo bih da svi naši igrači u svim konkurencijama dođu makar do druge nedelje.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar