U trendu

Obradović oprezan, teniseri zadovoljni žrebom

Selektor muške teniske reprezentacije Srbije Bogdan Obradović rekao je danas da je Kazahstan ozbiljan protivnik i da je dobro što će se taj duel prvog kola Svetske grupe Dejvis kupa igrati u Srbiji.

Teniska reprezentacija Srbije igraće na domaćem terenu, od 4. do 6. marta naredne godine protiv Kazahstana u prvom kolu Svetske grupe Dejvis kupa, odlučeno je danas žrebom u Čileu.

„Kazahstan je vrlo ozbilljan protivnik, uz (Mihaila) Kukuškina i (Andreja) Golubjeva imaju stabilan tim koji se već nekoliko godina  nalazi u Svetskoj grupi. Prvo kolo je uvek psihološki mnogo teško i dobro je što igramo kod kuće. Daleko je mart, želim i verujem da će svi naši igrači biti zdravi i kada dođe vreme za to izabraću one koji su spremni i koji budu u mogućnosti da igraju“, rekao je Obradović, saopštio je Teniski savez Srbije.

On je naveo da će Dejvis kup tim Srbije u dogovoru sa TSS odlučiti gde i na kojoj podlozi će se igrati duel sa Kazahstanom.

„Ako pobedimo Kazahstan u četvrtfinalu nas čeka pobednik meča Velika Britanija – Japan. Ukoliko to budu Britanci mi smo domaćini, a ako pobedi Japan gostujemo, ali u ovom trenutku je daleko da se o tome priča. Svih 16 timova u Svetskoj grupi su podjednako jaki, ne zna se ko je od koga bolji. Britanija sa (Endijem) Marejem i Japan sa (Keijem) Nišikorijem su selekcije koje da bi pobedio moraš da igraš najbolje sa najboljim timom“, naveo je selektor.

Teniser Srbije Viktor Troicki rekao je da je zadovoljan žrebom.

„Mislim da nam žreb odgovara i sreća je što ćemo igrati prvo kolo pred domaćom publikom. Samim tim biramo podlogu i to nam mnogo znači. Ima još vremena do meča, ali se nadam da ćemo svi igrati“, rekao je 22. igrač sveta Troicki.

Teniser Nenad Zimonjić ocenio je da će Srbija protiv Kazahstana biti favorit u meču dublova, ali i u drugom singlu i da veruje u prolaz u četvrtfinale.

„Mislim da je dobar žreb jer igramo protiv Kazahstana kod kuće. Imaju izuzetnog igrača Kukuškina koji može da pobedi bilo koga, odličan je igrač. Imao sam prilike da igram u dublu i protiv Kukuškina i protiv Golubjeva ali nikada protiv njih dvojice kao tima, znam šta mogu da očekujem. Verujem u našu pobedu u prvom kolu“, rekao je 11. dubl igrač sveta Zimonjić.

Takođe i sprski reprezentativac Dušan Lajović veruje da njegova ekipa ima dobre šanse da prođe u četvrtfinale ako bude igrala u najjačem satavu.

„Žreb je dobar za nas, igramo kod kuće i najbitnije je bilo da dobijemo ekipu protiv koje možemo da igramo pred domaćom publikom jer i nama i publici to znači. Nadam dobrom prvom kolu i ako naš tim bude u najjačem sastavu mislim da imamo jako dobre šanse da prođemo dalje“, rekao je 86. teniser sveta Lajović.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.