U trendu

Oklahoma pobedila Atlantu uz tripl-dabl Durenta

Košarkaši Oklahome pobedili su sinoć na svom terenu Atlantu sa 107:94 i ostvarili treću uzastopnu pobedu u NBA ligi.

Oklahomu je do pobede predvodio Kevin Durent sa 25 poena, 12 skokova i 10 asistencija, što je njegov sedmi „tripl-dabl“ u karijeri. Serž Ibaka postigao je 23 poena i 10 skokova, a Rasel Vestbruk postigao je takodje 23 poena i imao 10 asistencija.

To je tek drugi put da su Durent i Vestbruk imali najmanje po 10 asistencija u jednoj utakmici, a prvi put da je ekipa pobedila. Durent je poslednju asistenciju ostvario minut i 14 sekundi pre kraja za „trojku“ koju je postigao Vestbruk, kojom se Oklahoma „odlepila“.

U ekipi Atlante Kent Bejzmor bio je najefikasniji sa 22 poena, a Džef Tig dodao je 18 poena.

Košarkaši Čikaga pobedili su Los Andjeles Kliperse sa 83:80 i prekinuli niz od tri poraza. Najefikasniji u ekipi iz Čikaga bio je Pau Gasol sa 24 poena, Džimi Batler postigao je 14 poena i osam asistencija, a Taj Gibson 12 poena i osam asistencija.

Blejk Grifin postigao je 18 poena uz 11 skokova za Kliperse, a Kris Pol 12 poena, ali je promašio „trojku“ za izjednačenje. Deandre Džordan dodao je 10 poena i imao je 14 skokova. Ekipa iz Los Andjelesa je tako prekinula niz od tri pobede.

Bruklin je pobedio Filadelfiju sa 100:91 i ostvario šestu pobedu u poslednjih sedam utakmica na domaćem terenu.

Andrea Barnjani predvodio je Netse do pobede sa 23 poena, dok je u ekipi Filadelfije, koja je pretrpela 13. uzastopni poraz na gostovanjima, Džahil Okafor bio najefikasniji sa 22 poena i 10 skokova.

Sakramento je na domaćem terenu pobedio Njujork sa 99:97 i naneo mu četvrti uzastopni poraz. Do treće vezane pobede Kingse su predvodili Demarkus Kazins sa 27 poena i 11 skokova i Redžon Rondo sa 16 poena, 12 asistencija i devet skokova.

U ekipi Njujorka najefikasniji je bio Karmelo Entoni sa 23 poena i 14 skokova, ali je promašio „trojku“ za pobedu u poslednjim trenucima utakmice, pa su Niksi izgubili osmi put u poslednjih 10 utakmica.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar