U trendu

OSS pokrenuo blog, Nikola Grbić prvi dao doprinos

Odbojkaški savez Srbije pokrenuo je danas na svom sajtu rubriku Blog, u kojoj će treneri, odbojkaši i odbojkašice, novinari, bivši reprezentativci, odbojkaški radnici, pisati svoje utiske o aktuelnim temama.

Rubriku je otvorio selektor muške reprezentacije Nikola Grbić, koji je napisao da ima pomešana osećanja o prethodnoj sezoni, ali da čvrsto veruje u plasman na Olimpijske igre u Rio de Žaneriu 2016. godine.

Prema najavama iz OSS-a, novi blog bi trebalo da se pojavljuje jednom nedeljno.

„Kada se osvrnem na reprezentativnu sezonu, imam pomešane emocije. Igrali smo odlično tokom cele Svetske lige, iz vikenda u vikend podizali formu, nailazili na razne prepreke, što organizacione, što sa povredama, ali smo došli do sjajnog rezultata. Mislim da je to bila odlična prilika za dosta momaka da pokažu i dobiju priliku tokom celog takmičenja“, napisao je Grbić.

„Upoznavali smo se i navikavali jedni na druge, s obzirom da je došao novi trener i novi stručni štab sa drugačijim načinom rada na koji se trebalo navići za kratko vreme. U tom smislu postojala je pozitivna energija, koja nas je pratila do samog kraja i to se videlo sa strane“, naveo je selektor.

On je ocenio da je upravo zahvaljujući toj energiji ekipa uspela da prevaziđe neke teške trenutke, ali da su i ekipa i celokupna javnost podigli očekivanja nakon osvajanja srebrne medalje u Svetskoj ligi.

„Na žalost, breme odgovornosti, koju smo sami sebi nametnuli, bilo je preveliko (na Evropskom prvenstvu)…Porazi od reprezentacija kao što su Rusija i Francuska jesu prihvatljivi i nisam toliko razočaran što smo izgubili od njih, ali jesam što smo se mučili protiv Slovačke i Estonije. To su bili rani pokazatelji da nismo u istoj situaciji kao u Svetskoj ligi i da nemamo onu energiju koju smo tamo imali“, napisao je Nikola Grbić.

Reprezentaciju u januaru očekuje kvalifikacioni turnir za Olimpijske igre u Riju.

„Kvalifikacioni turnir je jedno mini Evropsko prvenstvo i imaćemo veoma malo vremena za pripreme, ali kako je nama,  tako je i ostalima, pa u tom smislu nema problema. Imamo tešku grupu… mislim da je želja svih nas da se nađemo u Riju ogromna i da ćemo dati svoj maksimum u Berlinu da se plasiramo među prve tri ekipe.

Imamo ekipu momaka koji poseduju kvalitet i zaista smatram da možemo da budemo optimisti i da ćemo izboriti vizu za Olimpijske igre“, napisao je Nikola Grbić.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar