U trendu

Ovakva igra daje nadu, biće sve bolje i bolje

Selektor fudbalske reprezentacije Srbije Slavoljub Muslin, posle 2:2 sa Republikom Irskom, izjavio je da je zadovoljan izdanjem svoje ekipe, prenose sportski mediji.

„Najgori mogući scenario zadesio nas na početku utakmice, odmah smo primili gol, i to kakav. A opet, izdigli smo se, vodili smo potom 2:1, imali dva zicera, ali… oni su nam zatresli mrežu iz prekida, a znali smo da su jaki iz prekida. Ostaje žal, oni naši neiskorišćeni detalji su prelomili utakmicu. Mada, ako ćemo iskreno, Irci su imali smo još jednu šansu, a mi smo imali bolje prlike, jednostavno – bolje smo igrali od njih. Ovo nam daje podstrek da će biti još bolje“, rekao je Muslin.

On je potom istakao da pobeda jeste bila lepši epilog od ostvarenog, ali je uveren da će „orlovi“ biti bolji kako kvalifikacije budu odmicale:

„Odigrati ovako, protiv Iraca, na ovakvom terenu… to nam svakako daje nadu da možemo još bolje. Ovo je bio početak, bila bi nam važna ta pobeda, ali nije to presudno… Idemo dalje sa dobrim raspoloženjem, idemo na Moldaviju, u oktobru, popravljenog morala. Uveren sam, možemo samo da budemo bolji i bolji“, poručio je selektor naše fudbalske reprezentacije.

Muslin je izneo zanimljivu konstataciju.

„Ostali su ožiljci iz prošlosti. Igrali smo u grču, na sve to primili smo rano gol. Ne tražim alibi, ali kiša nam nije išla na ruku jer ovakav teren ne odgovara ekipi koja želi da igra i napada. Teren je bio veoma loš“.

Selektor smatar da i pored remija ima razloga da bude optimista jer su igrači pokazali veliku želju.

“Bilo je dobrih i loših momenata. Sama činjenica da Irci iz igre nisu napravili ništa. Tu sam igračima da usadim pobednički mentalitet, smatram da ćemo igrati sve bolje. Da je sve bilo idealno, tu mislim na sve uslove i naše suspenzije, dobili bio 3:0 ili 4:0 – zaključio je Muslin.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar