U trendu

Panatinaikos predstavio Đorđevića

Selektor Srbije Aleksandar Đorđević imenovan je danas za novog trenera grčkog Panatinaikosa, objavljeno je na sajtu tog kluba.

Novi trener je sa Panatinaikosom potpisao dvogodišnji ugovor.

„Želim da zahvalim svima koji su mi ukazali poverenje i omogućili mi šansu da vodim Panatinaikos… Počinjem putovanje sa klubom koji pripada eliti, ali i veliku čast i privilegiju. Osećam se divno što sam deo ovakvog kluba“, rekao je Đorđević za sajt kluba.

Đorđevićevi pomoćnici u Panatinaikosu biće Milan Minić, Goran Bjedov i Sani Bečirović.

„Važno je da u svom timu imam ljude koji misle isto kao i ja. Čelnici kluba su mi izneli svoje ideje. Oni žele da naprave bazu mladih igrača u akademiji, što odgovara mojim planovima, a i tako je isto i u Srbiji. Novi igrači će imati šansu da uče od nas. Svaki veliki klub mora da ima osnovu u kojoj će stvarati mlade igrače za prvi tim“, rekao je srpski trener.

Đorđević je trenersku karijeru počeo u Armaniju, nastavio u Benetonu iz Treviza, a od 2013. godine je selektor reprezentacije Srbije.

Ugovor sa Košarkaškim savezom Srbije mu ističe po završetku predstojećeg Evropskog prvenstva, ali, ukoliko reprezentacija izbori plasman na Olimpijske igre u Rio de Žaneiru, postoji mogućnost produžetka saradnje.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.