U trendu

Pantelić: Vreme je za novog selektora, pružiti priliku mladima

Bivši fudbalski reprezentativac Srbije Marko Pantelić rekao je da nacionalnom timu potrebno da prekopira Belgijance i novom selektoru pruži pravu šansu, kako bi se konačno izgradio tim i beležili uspesi.

„Nadam se da će promene, ako uopšte dođe do njih, da budu na bolje i kako dolikuje. Tada se treba odlučiti o selektoru i mora konačno da se preuzme odgovornost. Svesni smo da narod želi odmah uspeh, ali sada moramo da gradimo tim od mlađih kategorija“, rekao je Pantelić novinarima u hotelu Kraun plaza.

Nekadašnji fudbaler Crvene zvezde, PSŽ-a, Herte, Ajaksa i Olimpijakosa ističe da je nedopustivo da reprezentacija propusti treće veliko takmičenje zaredom.

„Neophodno je da damo šansu mladim momcima, bili smo omladinski prvaci Evrope i sveta… Svedoci smo šta je Belgija uradila, bili su svesni svoje lepe budućnosti i svesno propustili neka takmičenja. Svi znamo koji smo uspeh napravili plasmanom na Svetsko prvenstvo u Južnoj Africi, ali od tada nemamo uspeh“, poručio je Pantelić.

Pantelić je dodao da mu žao što je Savo Milošević podneo ostavku na mesto direktora reprezentacije.

„Puno toga je uradio za reprezentaciju. Moramo da imamo ljude u Savezu koji su izgradili velike karijere, bili veličine i autoritet u inostranim klubovima. Ako se već pravi nešto novi onda mora da se pruži potpuna autonomija ljudima koji ostavili veliki trag“, rekao je Pantelić, naglasivši da je FSS jedini Savez u Evropi koji nema u svom kadru istaknutog bivšeg reprezentativca.

„Ne mora da znači da su oni kompetentni, ali mora da im se pruži šansa“, rekao je Pantelić.

Kao bivši igrač Zvezde, Pantelić redovno prati utakmice voljenog kluba.

„Iskreno, prezadovoljan sam osvajanjem titule. Čestitao bih svima u klubu, na čelu sa trenerom Božovićem na odlično urađenom poslu. Ima još dosta vremena do Evrope, bitna stvar je prelazni rok, biće odlazaka i dolazaka. Moramo da pogodimo sa pojačanjima“, zaključio je Pantelić.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar