U trendu

Partizan će igrati u Evrokupu?

KK Partizan igraće u Evrokupu naredne sezone, ako dobije pozivnicu, čak iako postoji mogućnost da bude suspendovan od strane KSS.

To je posle sednice Upravnog odbora kluba potrvdrio sportski direktor crno-belih Dragan Todorić, prenose beogradski mediji.

“Samo smo potvrdili ono što je bilo prethodnih dana. Nećemo izdavati saopštenje, ali je odluka poznata. Ako dobijemo pozivnicu za Evrokup, Partizan će igrati to takmičenje bez obzira na pretnje suspenzijom. Stalo nam je da igramo kako bismo se jednog dana vratili u Evroligu“, rekao je Todorić.

UO KSS-a je u utorak zabranio klubovima iz Srbije da se takmiče u Evrokupu pod pretnjom suspenzije. Predstavnici nacionalnog saveza će se u petak sastati sa predstavnicima Fiba Evropa.

Partizan još nije potpisao nikakav ugovor sa Evroligom jer se čeka završetak ABA lige i formalno odustajanje Mega Leksa od učešća u Evrokupu. FIBA dozvoljava učšće 16 klubova u Evroligi, ali insistira na tome da ostali najjači klubovi na Starom kontinentu igraju u novoformiranoj Ligi šampiona.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.