U trendu

Partizan: Novak Nedić organizovao napad

Radna grupa fudbalskog kluba Partizan osudila je danas „vandalski čin“ dela navijača crno-belih koji su na utakmici protiv Mladosti jajima gadjali predstavnike kluba i za to optužila Novaka Nedića, generalnog sekretara Vlade Srbije.

Grupa navijača Partizana je na jučerašnjoj utakmici protiv Mladosti jajima gadjala članove uprave koji su bili u loži na zapadnoj tribini, a to je, prema oceni kluba, učinjeno po nalogu Nedića i jednog od vodja navijača, Nenada Vučkovića Vučka.

„Novak Nedić i Nenad Vučković Vučko nastoje da prošire atmosferu straha, javnog linča, da nečasno i primitivno spreče održavanje legalno sazvane Vanredne skupštine Partizana, zakazane za utorak, 12. april“, navodi se u saopštenju Radne grupe.

„Umesto da poštuju Skupštinu kao najvišu instituciju kluba koji bi da predvode, odlučuju se da prete delegatima, prinudom i strahom utiču na njihovu slobodnu volju, ne ustručavajući se da preko noći članove Skupštine odjednom nazivaju ‘glasačkom mašinom Žarka Zečevića’. Zar ne znaju da su njeni članovi najugledniji i najuspešniji asovi i treneri iz istorije kluba, bivši predsednici, ugledni članovi uprava, ljudi koji su stvarali klub decenijama“, dodaje se.

Vanredna skupština Partizana, na kojoj bi trebalo da bude izabrano novo rukovodstvo, zakazana je za sutra u 17.00 u Sportskom centru Teleoptik. Deo navijača Partizana najavio je da će se sat ranije okupiti ispred Teleoptika.

„Zna Novak Nedić, čelnik ove osovine straha i prinude, da mu je legalna Skupština jedina i poslednja brana da kao generalni sekretar Vlade Srbije dovodi i smenjuje trenere, dovodi i prodaje igrače, utiče na sastav tima, dovodi vodje navijača na sednice organa kluba da odlučuju o kapitalnim pitanjima, kao što je posle utakmice sa Augsburgom upao u prostorije kluba sa grupom jakih momaka, objavio ‘mi sad preuzimamo klub’ i primorao na ostavku tadašnjeg predsednika i čitav Upravni odbor“, navodi se u saopštenju.

Radna grupa je na kraju poručila da je potrebno „odbraniti Partizan od ovakvih spasitelja“.

„Najbolji odgovor osovini straha i prinude biće: No passaran (Neće proći)“, zaključuje se u saopštenju.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar