U trendu

Partizan pobedio Čukarički posle preokreta na Banovom brdu

Fudbaleri Partizana pobedili su večeras posle preokreta Čukarički na Banovom brdu sa 2:1, u 27. kolu Super lige Srbije.

Čukarički je poveo autogolom Ivana Bandalovskog u prvom minutu, a pobedu gostima doneli su Miladin Stevanović u 49. i Valeri Božinov u 66. minutu.

Partizan je izbio na drugo mesto na tabeli sa 45 bodova, 29 manje od Crvene zvezde, koja ima utakmicu manje. Treći je Borac sa 44, ispred Radničkog sa 42 i Čukaričkog sa 41 bodom.

Domaća ekipa povela je već posle 45 sekundi. Obeng Regan je na desnoj strani proigrao usamljenog Filipa Stojkovića, a desni bek Čukaričkog je loptu uputio u peterac ka Filipu Kneževiću, koji ju je okrznuo, a ona je potom zakačila Ivana Bandalovskog i prevarila golmana Partizana Bojana Šaranova.

Partizan je do izjednačenja mogao da stigne već u narednom napadu, ali je udarac Alena Stevanovića glavom nakon kornera Nemanje Mihajlovića s leve strane završio malo pored gola Čukaričkog.

Nastavio je Partizan s ofanzivnom igrom i u četvrtom minutu je Mihajlović izašao sam ispred Stevanovića, ali je golman Čukaričkog uspeo da ga zaustavi, a u nastavku akcije lopta je na ivici kaznenog prostora stigla do Nebojše Kosovića, medjutim, on je šutirao iz prve preko gola.

Crno-beli su 10. minutu imali novu priliku da dodju do izjednačenja, ali se ponovo istakao golman Čukaričkog, koji je paradom odbranio udarac u dalji ugao Mihajlovića sa oko 16. metara.

Čukarički se u nastavku prvog dela igre polako oslobadjao pritiska gostiju, a dobru priliku da udvostruči prednost imao je Staniša Mandić u 22. minutu, medjutim, njegov udarac posle kontranapda završio je pored leve stative golmana Šaranova.

Kako se bližilo poluvreme, tako je tempo utakmice bio u padu, bitka se vodila uglavnom na sredini terena, a obe ekipe su svoje šanse tražili proigravanjem kroz odbranu rivala.

Takav tempo meča odgovarao je više domaćoj ekipi, koja do poluvremena imala još dve solidne prilike preko Pavlovića i Petra Bojića, ali se golman Partizana istakao odbranama.

Partizan je ofanzivno počeo drugo poluvreme, te je u 49. minutu stigao do izjednačenja preko Miladina Stevanović. Mihajlović je s desne strane izveo korner, ali u šesnaestercu nije pronašao nikoga, medjutim, lopta je na levom boku stigla do Saše Ilića, koji je vratio u šesnaesterac i pronašao Mihajlovića, a ovaj je na pet metara dodao do Miladina Stevanovića, da bi potom defanzivac crno-belih snažnim udarcem savladao Nemanju Stevanovića.

Mihajlović je nastavio da zadaje probleme odbrani Čukaričkog, a u 67. minutu je zabeležio novu asistenciju posle sjajnog prodora po levoj strani i dodavanja do Valerija Božinova, koji je sa pet metara prosledio loptu u gol Čukaričkog.

Partizan je u finišu susreta imao nekoliko prilika da zabeleži ubedljiviju pobedu, promašivao je šanse, a Čukarički je utakmicu završio sa igračem manje, posle isključenja Dragoljuba Srnića zbog drugog žutog kartona u nadoknadi vremena.

Čukarički će sledeće nedelje gostovati u Lučanima ekipi Mladosti u zaostaloj utakmici 26. kola Super lige Srbije, dok je Partizan slobodan usled reprezentativne pauze.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.