U trendu

Partizan prodao Abubakara, Živković napustio pripreme

Fudbalski klub Partizan prodao je igrača Umarua Abubakara kineskom klubu Čančung Jatai, preneo je danas portal Mocart sport (mozzartsport.com).

Abubakar je tu informaciju saznao za vreme današnjeg treninga na pripremama na Kipru, posle čega je tu vest novinarima potvrdio i sportski direktor crno-belih Ivica Iliev.

Prema pisanju Mocart sporta, obeštećenje iznosi 1,2 miliona evra.

Kamerunac je pojačao Partizan prošlog leta, a u dresu kluba iz Humske odigrao je 26 utakmica i postigao 10 golova.

Radna grupa Partizana juče je odlučila da vrati Andriju Živkovića sa priprema prvog tima na Kipru i priključi ga „grupi profesionalnih fudbalera na koje klub ne računa“ u Beogradu, a danas mu je ta odluka i uručena.

Živković je jutros napustio hotel u Nikoziji i tokom popodneva stiže u Beograd.

Već nekoliko nedelja traje saga u vezi sa Živkovićevim statusom u Partizanu. Njegovi predstavnici su odbili sastanak s upravom i potpisivanje novog ugovora, pa je Radna grupa odlučila da Živkovića vrati s priprema i pošalje ga u Teleoptik.

Iako se u javnosti spekulisalo da će, zbog toga što 19-godišnji fudbaler nije prodat tokom zimskog prelaznog roka, crno-beli biti u obavezi da plate 2,5 miliona evra menadžeru Piniju Zahaviju, situacija je još gora po klub iz Humske 1, piše Mocart sport.

Partizanu će, prema pisanju tog portala, na naplatu stići dodatnih 600.000 evra kazne zato što u avgustu prošle godine nije prodao i preostalih 25 procenata ekonomskih prava Apolonu sa Kipra.

Nove detalje ugovora novinarima je otkrio Vladimir Vuletić, član Radne grupe koja rukovodi Partizanom.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.