U trendu

Partizan protiv Jagodine nastavio seriju loših rezultata

Fudbaleri Jagodine i Partizana odigrali su večeras nerešeno 2:2 u poslednjoj utakmici 17. kola Super lige Srbije

Golove za Jagodinu postigli su Uroš Nikolić u 11. minutu i Mladen Popović u 44, dok su strelci za Partizan bili Valerij Božinov u 74. i Stefan Babović u 84.

Jagodina je na poluvremenu vodila sa 2:0, a imala je i igrača više, ali ipak nije uspela da ostvari drugu pobedu u sezoni.

U prethodnih 16 utakmica Jagodina je postigla samo šest golova, a na poslednje četiri meča protiv Partizana „ćurani“ su imali gol razliku 0:12.

Domaći tim poveo je već u 11. minutu, kada je Frensis Kjereme posle prodora po desnoj strani dodao loptu Mladenu Petroviću, koji je u šesnaestercu vratio loptu ulevo unazad, a na nju je naleteo Uroš Nikolić i zabio je u mrežu.

Najzabavniji trenutak meča desio se u 15. minutu, kada je nastao prekid od nekoliko minuta jer je na teren Gradskog stadiona uleteo pas lutalica, koji je nekoliko minuta bežao redarima i fudbalerima na terenu, a onda je sam napustio igralište i meč je nastavljen.

Jagodina se nije povlačila i igrala je bez poštovanja prema šampionu Srbije, koji nikako nije uspevao da poveže igru.

Stvari po crno-bele su postale još gore u 40. minutu, kada se Petar Grbić iz Partizana pokoškao sa Zoranom Kneževićem iz Jagodine i udario ga laktom u lice, zbog čega je dobio crveni karton.

Samo četiri minuta kasnije, Jagodina je postigla svoj drugi gol, kada je Popović iskoristio centaršut i glavom sa zemlje savladao Filipa Kljajića.

Nakon toga je nastao novi prekid, jer su navijači Partizana u teren bacali baklje i probali da uđu na teren, ali ih je u tome sprečila policija.

Iako je imao igrača manje na terenu, Partizan je u drugom poluvremenu uspeo da dođe do izjednačenja.

Nikola Ninković je u 74. minutu izveo slobodan udarac sa oko 35 metara levo iskosa, a lopta je uz mnogo sreće stigla do usamljenog Valerija Božinova koji ju je glavom prosledio u mrežu Đorđa Nikolića.

Crno-beli su nastavili sa ofanzivnom igrom, a izjednačujući gol postigli su posle dodavanja s levog boka ka Baboviću na ivici šesnaesterca, koji je posle kratkog driblinga šutirao pod prečku i savladao golmana domaće ekipe.

Oba tima su do kraja susreta imali sjajne prilike da stignu do sva tri boda.

Napadač Jagodine Goran Jerković je u situaciji jedan na jedan sa Filipom Kljajićem bio neprecizan sa oko osam metara, dok je na drugoj strani golman Nikolić odbranio udarac Božinova posle dodavanja Ninkovića. 

Partizan posle kompletiranog 17. kola zauzima peto mesto sa 26 bodova, dok je Jagodina 15. sa 12 bodova.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.