U trendu

Partizanu samo bod protiv Radničkog

Fudbaleri Partizana i Radničkog iz Niša odigrali su večeras u Beogradu nerešeno 0:0 u utakmici 10. kola Super lige Srbije.

Crno-beli su treći na tabeli i posle ovog remija imaju čak deset bodova manje od prvoplasirane Crvene zvezde, odnosno četiri manje od Vojvodine koja je na drugoj poziciji.

Ekipa iz Niša je ovim bodom stigla do sedmog mesta, sada ima 15 bodova, koliko imaju i Čukarički, Borac i Novi Pazar.

Partizan je krenuo ofanzivno od početka meča, a prvu pravu priliku imao je u 10. minutu.

Saša Lukić je prošao po desnoj strani, uposlio Darka Brašanca, kapitena na današnjoj utakmici, koji je prosledio do Umarua Abubakara. Napadač crno-belih je bio sam ispred gola Radničkog, ali je sa sedam-osam metara šutirao preko gola.

Radnički se na drugoj strani organizovano branio i čekao svoje prilike, a jednu takvu je imao u 18. minutu. Brašanac je loše intervenisao, golman Živko Živković je proleteo u prazno, lopta je stigla do Nikole Ašćerića koji nije iskoristio taj poklon, već je šutirao pored stative.

Posle šanse Abubakara Partizan nije opasnije zapretio sve do 38. minuta, ali je tada udarac Valerija Božinova odbranio golman gostiju.

Pet minuta kasnije Andrija Živković je iz slobodnog udarca sa ivice šesnaesterca, iskosa sa desne strane, pokušao da iznenadi Aleksandra Jovanovića, ali je golman Nišlija ponovo bio na pravom mestu.

Ni u nastavku meča se ništa nije promenilo, pa u prvih petnaestak minuta nije bilo velikih prilika.

U 63. minutu Ivan Šaponjić, koji je nekoliko minuta ranije ušao na teren, promašio je najbolju šansu na utakmici. Napadač Partiazana je dobio dobru loptu u prostor, izbio je sam ispred Jovanovića, ali je golman Radničkog odbranio i taj šut. U nastavku akcije lopta je stigla do Nikole Lekovića, ali su je odbrambeni igrači izbacili u korner.

Do kraja utakmice vodila se velika borba na terenu, Partizan je pokušavao sve što je mogao da stigne do gola i pobede, izveo je više od 10 kornera, ali rezultat se nije menjao.

Partizan u sredu igra odloženi meč 6. kola protiv Rada, a narednog vikenda, u 11. kolu gostuje Voždovcu, dok će Radnički iz Niša na svom terenu dočekati Jagodinu.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar