U trendu

Paunović: Uvek ću bodriti reprezentaciju

Nekadašnji selektor omladinske fudbalske reprezentacije Srbije Veljko Paunović rekao je danas da su vidljive promene u Fudbalskom savezu (FSS) i dodao da je evidentno da se radi s velikom željom da se ostvare dobri rezultati u predstojećem periodu.

„Zaista je vidljivo da se prave promene i da pokušavaju da se naprave dobri rezultati. O atmosferi u Savezu ne bih mogao da pričam, jer sam daleko“, rekao je Paunović za agenciju Beta.

Paunović je kazao da je kao navijač uvek uz nacionalnu selekciju i da mu je želja da „A“ reprezentacija izbori plasman na Svetsko prvenstvo u Rusiji 2018. godine, kao i da ne želi da komentariše igru ekipe koju ne trenira.

„Kao navijač ću uvek bodriti reprezentaciju, biću uvek uz njih. Ispratio sam utakmicu protiv Irske, ali o igri ne mogu ništa da kažem, jer ne volim da komentarišem ekipe koje ne treniram. Jednostavno, ne želim ni da hvalim, ni da kudim“, rekao je Paunović.

Reprezentacija Srbije igrala je nerešeno 2:2 s Irskom u Beogradu u prvom kolu Grupe D kvalifikacija za Svetsko prvenstvo 2018. godine.

Paunović je rekao da ga raduju pobede i dobre igre mlade reprezentacije, koja je uglavnom sastavljena od fudbalera koji su prošle godine na Svetskom prvenstvu na Novom Zelandu pod njegovim rukovodstvom osvojili trofej.

„Ista je situacija kao i kod ‘A’ selekcije. Navijam za njih. Raduju me jako dobre igre i pobede u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo. Bilo bi mi jako drago da dodju do plasmana, jer bi to bio nastavak onih rezultata koje smo započeli. Takodje, raduje me što je selektor (Tomislav) Sivić nastavio putem koji smo počeli moji saradnici i ja“, kazao je Paunović.

Mlada reprezentacija Srbije nalazi se nadomak plasmana u baraž za Evropsko prvenstvo 2017. godine, pošto dve utakmice pre kraja kvalifikacija zauzima drugo mesto u Grupi dva sa 17 bodova.

Na pitanje da li bi neko od mladih reprezentativaca trebalo da dobije šansu u „A“ selekciji, Paunović je rekao da će selektor to odlučiti kada za to dodje vreme.

„Drago mi je što su (Predrag) Rajković, (Marko) Grujić, (Andrija) Živković i (Nemanja) Maksimović dobili poziv za ‘A’ selekciju. Selektor je pokazao da već računa na njih. Za ostale igrače će odlučiti kada da dobiju šansu“, kazao je ovaj 39-godišnji trener.

On je dodao da je po napuštanju funkcije selektora omladinske reprezentacije rekao igračima da moraju da nastave da se bore za mesto u svojim ekipama, jer je, kako je ocenio, to sastavni deo jedne fudbalske karijere.

„Bilo kakvi trenuci u karijerama kada ne igraju standardno u svojim ekipama ne treba da ih zabrine, jer to je sastavni deo procesa. Moraju da nastave da se bore i izbore za svoje mesto“, kazao je on.

Paunović je u novembru prošle godine postao trener američkog Čikaga. On je kazao da mu je rad u SAD „jako dobro iskustvo“.

„Isto kao i momci koje sam predvodio na SP, tako se i ja ovde borim. Smatram ovo jako dobrim iskustvom. Ovo je godina tranzicije u kojoj treba da postavimo temelje za budućnost, za sledeću godinu kada planiramo da napravimo nadogradnju ekipe“, rekao je Paunović.

Čikago zauzima pretposlednje, deveto mesto u Istočnoj konferenciji američke MLS lige sa 26 bodova. Do kraja regularnog dela šampionata ostalo je još osam utakmica, a ekipa Veljka Paunovića ima osam bodova manje od tima koji zauzima poziciju koje vodi u plej-of.

„Borimo se s konkurencijom da udjemo u plej-of, što nam je bio i cilj pre početka sezone. Objektivno, biće jako teško. Moja ekipa, koja je dosta mlada, nikada ne odustaje. Imamo dobar raspored u narednih osam kola, borićemo se do kraja“, rekao je on.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.