U trendu

Paunović: Vrlo sam ponosan na svoj tim (VIDEO)

Selektor omladinske fudbalske reprezentacije Srbije Veljko Paunović rekao je da je vrlo ponosan na svoj tim i na plasman u polufinale Svetskog prvenstva za igrače do 20 godina na Novom Zelandu.

Srbija je rano jutros u Oklandu posle boljih izvođenja penala savladala SAD i tako izborila plasman u polufinale, u kome će igrati protiv Malija, selekcije koju je u grupnoj fazi takmičenja pobedila sa 2:0.

„Moj tim radi sjajan posao u svim aspektima igre i jako sam ponosan na njega. Igrali smo danas protiv jako dobrog protivnika, a oba tima su bila odlično pripremljena. Mislim da je utakmica bila vrlo izjednačena, a na kraju smo mi imali više sreće sa penalima“, preneo je sajt FIFA paunovićeve reči.

„Hvala svim navijačima Srbije koji su došli da nas bodre. Bilo je odlično što su na stadionu i mislim da su nam mnogo pomogli. Sa Malijem smo igrali u grupi i znamo da su vrlo, vrlo dobar tim. Pobedili smo 2:0, ali utakmica je bila vrlo izjednačena. Spremićemo se polufinale najbolje što možemo i poštovaćemo svog rivala. Veliku su stvar uradili kada su pobedili Nemačku“, rekao je Paunović.

Selektor SAD Tab Ramos bio je zadovoljan igrom i nastupom svog tima.

„Utakmica je bila teška. Znali smo da je Srbija vrlo taktički tim, vrlo strpljiv, ali mislim da smo im dobro parirali. Bili smo vrlo spremni za njihov plan u utakmici, a stvorili smo i prilično mnogo prilika da pobedimo. Zadovoljan sam nastupom, pošto smo igrali oslabljeni. Momci su se borili i držali plana“, rekao je Ramos.

On je pohvalio rivala.

„Jasno je da je Srbija tim koji je vrlo dobro vođen i koji igra vrlo dobro. Imaju dobru šansu da osvoje titulu. Što se tiče penala, mislim da je važno setiti se da seniori stalno promašuju i da se to dešava. Stvarno sam srećan zbog svojih igrača i znam da su pokazali mnogo hrabrosti“, rekao je Ramos.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.