U trendu

Pavlović: Nema predaje

Košarkaš Partizana Aleksandar Pavlović rekao je da se njegova ekipa ne predaje i da će dati sve od sebe da produži finalnu seriju plej-ofa Superlige Srbije protiv Crvene zvezde.

Košarkaši Crvene zvezde poveli su sa 2:0 u finalnoj seriji Superlige Srbije, pošto su sinoć kao gosti pobedili Partizan sa 72:69 i tako došli na pobedu od osvajanja titule prvaka države

„Vrlo teška utakmica, odigrali smo je mnogo bolje i angažovanije nego prvu, ali nismo uspeli da slavimo. Bilo je tu dosta grešaka, sitnica, dosta promašenih zicera i penala, ali daćemo sve od sebe da vratimo seriju kući. Ne predajemo se, naravno“, rekao je Pavlović novinarima posle meča.

„Ima tu dosta tenzije, dosta nervoze, svima nam je stalo. Znamo da smo šampioni dugi niz godina i teško je predati se i dozvoliti nekom da to lako uzme. Kao što sam rekao, daćemo sve od sebe da produžimo seriju“, dodao je Pavlović.

Crveno-beli su imali prednost gotovo tokom celog meča, ali je Partizan trojkom Milana Mačvana 16,5 sekundi pre kraja izjednačio.

Nakon toga je fauliran kapiten Zvezde Luka Mitrović, koji je pogodio prvo, a promašio drugo bacanje, da bi Nikola Kalinić nakon toga zabeležio ofanzivni skok i pogodio koš za prednost svoje ekipe od 72:69, 10 sekundi pre kraja. Šut za produžetak promašio je Vanja Marinković.

„Napad je bio nacrtan fenomenalno, bio je otvoren šut, ali promašili smo, nažalost. To ne znači da neće sledeći put dati“, kazao je Pavlović.

Da prednost Zvezde od 2:0 ne znači da je finale gotovo složio se i Milenko Tepić.

„Zvezda je napravila brejk, objektivno imaju veliku prednost, ali serija još nije gotova, ima još da se igra. Moramo da se okrenemo narednoj utakmici i da, koliko god to bilo teško, pokušamo da vratimo brejk… Neće biti lako, ali neće ni njima biti lako s nama. Očekujem još jednu tešku utakmicu“, rekao je Tepić.

Treći meč finala Superlige Srbije između Partizana i Zvezde igra se u četvrtak od 21.00 u hali Pionir.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.