U trendu

Peković: Vratićemo Partizan na vrh

Predsednik Partizana Nikola Peković rekao je danas da su crno-beli završili turbulentu i tešku sezonu, ali da veruje da će se u kratkom vremenskom periodu vratiti u vrh Srbije i evropske košarke.

„Moramo se setiti kako je počela prošla sezona, moj dolazak i nove uprave desio se u trenucima kada je pripremni period već u velikoj meri trajao. Igrački kadar je bio nekompletan, finansijska situacija najteža od kada postoji Partizan i puno stvari je rešavano u hodu i uz određene improvizacije kako bi uopšte mogli da započnemo sezonu. Kompletirali smo tim u skladu sa mogucnostima, ali je liga već bila pocela“, rekao je Peković za klupski sajt.

On je dodao da se ekipa trgla kada je na mesto trenera stigao Aleksandar DŽikić i istakao da navijači daju elan za dalji napredak kluba.

„Došao je Džikić, ekipa se trgla, polako počela da vraća i podiže samopuzdanje koje je iz utakmice u utakmicu raslo. Moram istaći i da su navijaci prepoznali moment u kom smo bili, pa su konstantno bili uz ekipu tokom čitave sezone. Najgledaniji smo tim ABA lige i domace Superlige. Sve to nas čini jačim, daje nam elan i još veću želju da im se odužimo tako što ćemo Partizan što pre moguće vratiti u vrh“, rekao je Peković.

Peković ističe da sa Džikićem uveliko pravi tim koji će se u narednoj sezoni boriti na sva tri fronta.

„Prvo pojačanje je Stefan Birčević, koji ima reprezentativno i internacionalno iskustvo. Razgovaramo sa još nekim igračima, a fokus će u ovom periodu biti na dovođenju najkvalitetnijih domaćih igrača koje možemo da priuštimo. Pojačanja iz inostranstva će na red doći malo kasnije“.

Prvi čovek crno-belih zahvalio se premijeru Srbije Aleksandru Vučiću na pomoći pri finansijskom oporavku kluba.

„Radimo na očuvanju i osnaživanju sponzorskog pula u čemu kao klub slavne tradicije i velikog značaja za državu imamo pomoć državnog vrha i samog premijera Aleksandra Vučića. U procesu smo obnove sponzorskih ugovora sa NIS-om i Telekomom, a istovremeno radimo na animiranju privatnih kompanija za koje smatramo da bi mogle da pronadu svoj interes u saradnji sa brendom kakav je KK Partizan. Radimo i na redovnom izmirenju poreskih obaveza“.

Peković je izrazio zabrinutost zbog ponašanja navijača i incidenata na utakmicama u domaćem takmičenju.

„Moramo sa jedne strane razumeti emocije, ali i konstantno apelovati na zdrav razum navijača da se takve stvari ne dešavaju. Kazne su drakonske, o nekim iznosima i kriterijumima bi imali i argumenata za diskusiju, ali više od toga brine što pirotehnicka sredstva mogu da nekoga povrede ili učine nešto još tragičnije. O nemirima ne treba trošiti reci. Dogodio se incident pre meca sa FMP-om kada su povredeni cak i ljudi sa decom. Taj klub barem na papiru nema organizovane navijače, ali su se neke grupe pojavile i ja se nadam da ce nadležni organi nedvosmisleno utvrditi ko je to bio“.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar