U trendu

Perić: Od nas zavisi, verujem u pobedu protiv Makedonije

Selektor rukometne reprezentacije Srbije Dejan Perić, uoči sutrašnjeg meča protiv Makedonije koji odlučuje o plasmanu u drugu fazu prvenstva Evrope, poručio je da je dobro da ekipa zavisi samo od sebe.

„Moji igrači i ja kao selektor moramo da nađemo modus da izađemo iz grupe, a sve u skladu sa ciljem – plasmanom na Olimpijske Igre, koji smo sebi zacrtali. Znamo šta bi značio neodlazak na Olimpijske igre i mnogo toga je bačeno na jednu utakmicu. Ono o čemu mnogo razgovaram sa igračima jeste da sve zavisi od nas. Pokazali smo da, i individualno i kolektivno, imamo kvalitet. Postoji velika želja da se ciljevi dostignu“, rekao je Perić za sajt Saveza.

On je dodao da „niko nije uspeo kada je nešto zavisilo od njega, a da sam u to nije verovao“.

„Ne znam šampiona bez pritiska. Ne znam uspešne ekipe koje nisu znale da se nose sa stresom i imperativom pobede. Ako je situacija takva kakva jeste, ima li šta lepše nego da sam od sebe zavisiš? Nije sramota izgubiti od Francuske, oni nisu reper za neke stvari. Naša reprezentacija će protiv Makedonije izaći na teren sa velikom željom i motivom da pobedi ostane na velikom takmičenju“.

Prtema njegovim rečima nijanse će odlučivati jer se ekipe dobro poznaju.

„Lazarov je pravi voda tog tima, od njega sve počinje, on je pravi egzekutor. Imaju kvalitetne pivote, tu su i Mojsovski i Mirkulovski, mogu da odluče detalji, pojedinac. Biće to borba na svakom delu terena, za svaki gol. Na agresivnu igru Makedonaca bićemo spremni da uzvratimo. Pobedu moramo da gradimo iz odbrane“, zaključio je Perić.

Utakmica trećeg kola A grupe između Makedonije i Srbije igra se sutra od 18.15 sati u Krakovu.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar