U trendu

Perić: Verujemo u dobar rezultat na EP

Selektor rukometne reprezentacije Srbije Dejan Perić rekao je danas da veruje da će nacionalna selekcija na predstojećem Evropskom prvenstvu u Poljskoj ostvariti dobar rezultat.

„Pripreme idu po planu. Očekuje nas EP na kom imamo velike ciljeve. Verujem da ćemo u januaru uz dobru i kvalitetnu igru zaslužiti dobar rezultat i da ćemo ostvariti naše planove i ciljeve zbog nas samih, ali i države, koju mali broj ljudi predstavlja u sportu koji ima veliku tradiciju i kontinuitet nastupa na velikim takmičenjima“, rekao je Perić novinarima u Beogradu.

U tržnom centru Delta siti (Delta City) na Novom Beogradu u prodavnici sportske opreme „Djak“ održana je konferencija za novinare, a u ime kompanije i brenda Humel (Hummel) prisutne je pozdravio Darko Burčul, koji je selekciji poželeo mnogo sreće na EP u Poljskoj.

Kapiten Srbije Ivan Nikčević rekao je da je atmosfera u ekipi veoma dobra.

„Atmosfera u reprezentaciji je kao i uvek sjajna, porodična. Momci su raspoloženi, zdravi i željni da jako treniraju. Očekuje nas 29. decembra utakmica sa Rumunima na Banjici. Pozivam navijače da dodju, da nas podrže i da napravimo dobru atmosferu“, kazao je Nikčević.

Reprezentacija Srbije će pre početka EP odigrati tri prijateljske utakmice. Prvi meč igraće se 29. decembra na Banjici od 20.00 protiv Rumunije, a potom ih 9. januara u Senti očekuje duel s Madjarskom, a dan kasnije u Kečkemetu protiv iste selekcije.

Evropsko prvenstvo održaće se od 15. do 31. januara u Poljskoj, a Srbija će igrati u Grupi A sa selekcijama domaćina, Francuske i Makedonije.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.